Trener košarkaša Čapljine

Džidić optimističan uoči Bratunca: Tražit ćemo svoju priliku

Sljedeća utakmica za Čapljinu je novo gostovanje, protiv Bratunca u nedjelju.
Sport / Košarka | 21. 01. 2021. u 14:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije samo osam dana situacija za košarkaše Čapljine nije izgledala obećavajuće jer su izgubili domaću utakmicu protiv tuzlanske Slobode, a u tom trenutku je ekipa bila jako ranjiva zbog druge duge stanke uzrokovane izolacijama radi koronavirusa, ali i ozljeda koje su pogodile neke od igrača.

Međutim Čapljinci su u posljednja dva meča sve preokrenuli, dobili su kući sarajevsku Bosnu (88:87), a zatim u gostima Mladost u Mrkonjić Gradu (86:81). U ovom drugom meču je Čapljina opet imala problema sa sastavom jer su nedostajali Jure Brajković i Branislav Radak.

''Vratio nam se Đorđe Savković koji se postupno diže u formi i nadomjestio Brajkovića, ipak smo imali određenu širinu ovoga puta'', kaže trener Boris Džidić.

''Imali smo dobru drugu četvrtinu gdje smo okrenuli početno vodstvo Mladosti. Treću dionicu su oni stvarno dobro igrali i imali 12 poena viška. Mi smo onda u zadnjoj promijenili taktiku koja je dala rezultat, a oni su ušli u nervozu i imali neka loša rješenja. Kad se vratiš sa minus 10 u zadnje minute, onda si u psihološkoj prednosti koju smo mi iskoristili'', komentirao je.

Kod Čapljinaca su se izdvojili Milan Lužaić i Vladimir Ivelja koji su obojica skupili po 18 poena i 7 skokova. Gojko Sudžum je ubacio 16 poena uz 6 skokova, a Đorđe Savković 13 poena i 8 skokova. Kod domaćina je odskakao Pavel Lobarev sa 24 poena, Đoko Šalić sa 18 poena i 5 skokova, te Stefan Lakić sa 17 poena, 7 skokova i 5 asistencija.

Čapljina se tako našla u sasvim drukčijoj poziciji. Džidić je i ranije govorio da dvije dobivene, ili izgubljene utakmice, sve mijenjaju.

''Da je Muhamed Pašalić pogodio posljednji šut Bosne i da smo igrali malo slabije protiv Mladosti, sad bi bili na skoru 5-8 i u grupi onih koji se bore za ostanak. Ovako smo u grupi onih koji će se boriti za prvih pet mjesta pa ćemo vidjeti kako će to izgledati. Trenutno ipak nemamo ni pravi uvid u tablicu jer ima dosta zaostalih utakmica'', kaže Džidić.

Sljedeća utakmica za Čapljinu je novo gostovanje, protiv Bratunca u nedjelju, piše Dnevni list.

''Iz prošle godine imamo lijepo iskustvo s tog gostovanja jer smo ih pobijedili. U početku su imali problema s koronom i ritmom odigravanja utakmica, sad su počeli igrati i hvatati pobjede. Dobra su ekipa koja je dobila Mladost par dana prije nas, savladali su neke jake sastave ove sezone. Međutim mislim da smo i mi sad u naletu, imamo dobar ritam i idemo tamo tražiti svoju priliku'', zaključio je Boris Džidić.

Kopirati
Drag cursor here to close