HKK Čapljina

Džidić: Ogromna stvar u ovim vremenima je da smo krenuli ovako ozbiljno

Čapljina ima zakazana dva turnira u Mostaru i Širokom Brijegu, ali nijednu drugu prijateljsku utakmicu. Zasad ekipa radi i čeka prve testove forme.
Sport / Košarka | 20. 08. 2020. u 16:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sama činjenica da su košarkaši Čapljine već u trećem tjednu priprema za novu sezonu kao i da su već gotovo kompletirali igrački kadar, govori u korist ozbiljnosti kluba da sljedeće natjecateljske godine bude još konkurentniji u domaćem prvenstvu.

Čapljinci su prvo produžili suradnju s nositeljima iz prošle sezone Matijom Milinom i Vladimirom Iveljom, da bi u klub stigli razigravač Josip Naletilić i combo bek Aleksa Jugović. Za njima su u redove Čapljine došli i centar Gojko Sudžum, dosadašnji član Mladosti iz Mrkonjić grada, te mladi razigravač Karlo Lukačić. Uslijedili su dolasci Emada Nezirića i Đorđa Savkovića.

''Mi smo krenuli na vrijeme i možemo početi sa natjecanjem 15. rujna ili 15. listopada. Velika stvar za klub je da smo krenuli dosta ranije s pripremama. Vidimo da to cijene i ostali košarkaški radnici i da smo im porasli u očima. Imamo takvu upravu da možemo tako i to je ogromna stvar u ovim vremenima'', govori trener Boris Džidić za Dnevni list.

Čapljina ima zakazana dva turnira u Mostaru i Širokom Brijegu, ali nijednu drugu prijateljsku utakmicu. Zasad ekipa radi i čeka prve testove forme.

''Momci stvarno dobro rade i to nije floskula, došli su svi u dobrom stanju. Nije baš lako jer je vruće, ali svi daju maksimum, kako iskusniji, tako i oni mlađi. Imamo na raspolaganju sve što treba, dvoranu, teretanu, stadion. Za prijateljske utakmice se i dalje mučimo, tako će biti sigurno u ovom mjesecu, dok za rujan već ima dogovora. Volio bih odigrati jednu utakmicu u ovom mjesecu, ali takve su prilike da su mnogi tek startali s radom'', pojašnjava Džidić.

Ekipe će ove sezone raditi i igrati utakmice po posebnom režimu, a na to se navikavaju i u Čapljini.

''Izgleda da ćemo se baš boriti da ostavimo košarku na životu. Svjesni smo svega onoga što se događa, pridajemo borbi protiv koronavirusa puno pozornosti, i momci su dosta samosvjesni. Savjetujemo da nemaju kontakt, nose maske, izbjegavaju okupljanja, ali nikad ne možeš biti sto posto siguran. Igračima se mjeri temperatura pred svaki trening, pokušavamo sve to iskontrolirati koliko je moguće'', kaže Džidić.

Još se očekuje i odluka o sustavu natjecanja.

''U ABA ligi se spominju turnirski formati natjecanja pa zadnje vijesti idu u smjeru da će svi igrati bh. ligu kao i prošle sezone i da ćemo u Ligu 14 krenuti početkom listopada. Ipak detalje i službene informacije tek očekujemo'', kazao je Boris Džidić.

Kopirati
Drag cursor here to close