Sve više otkazanih utakmica

Džidić o problemima u košarkaškoj ligi: ''Realno je da nitko ne ispadne''

''Po razmišljanjima sportskih radnika sa kojima sam u kontaktu tu regularnost skroz otpada, a neki klubovi sad pokreću inicijativu da nitko ne ispadne iz lige'', kaže strateg košarkaša Čapljine.
Sport / Košarka | 11. 11. 2020. u 08:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samo četiri od dvanaest utakmica je odigrano u posljednja dva kola košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine, a slično je očekivati i sljedećeg vikenda.

Raspored i sportski dio ove lige je jako narušen pandemijom koronavirusa i već sad je jasno da je bh. košarci ostalo samo spasiti što se može jer je sama regularnost natjecanja van kolosijeka.

''Korona pogađa dosta klubova, neke više, neke manje, a nažalost biće toga još. Sve što smo radili pada u vodu, a povlači se pitanje je li sve ovo regularno. Po razmišljanjima sportskih radnika sa kojima sam u kontaktu tu regularnost skroz otpada, a neki klubovi sad pokreću inicijativu da nitko ne ispadne iz lige. To je ono što sam osobno još ljetos predlagao. Mislim da je to realno rješenje jer očito ove sezone nećemo moći puno pričati o sportskoj strani. S druge strane svaki klub je jako bitan i ne bi bilo fair i sportski da bilo koga od njih Savez na kraju izbaci, a sve nas je poremetio koronavirus'', priča za Dnevni list trener Čapljine Boris Džidić i dodaje:

''Osobno sam uvjeren da će se do iduće sezone ovaj problem sa pandemijom dobrim dijelom, ili potpuno, riješiti. Bitno je ovu sezonu iznijeti pod bilo koju cijenu, ali da se zaštiti zdravlje svih sudionika''. 

Spomenuti bi klubovi bili relaksirani nemogućnošću ispadanja i unutar njih bi manje razmišljali o natjecateljskom dijelu, te lakše prihvaćali pravilo da se utakmice igraju sa osam igrača u rosteru. S druge strane ekipe koje žele titulu opet bi imale utrku kroz play-off ili Ligu 6 za prvaka, kako KSBiH već odluči (ovaj dio svakako još uvijek nije definiran).

Kad su u pitanju konkretno košarkaši Čapljine koje je koronavirus također pogodio u manjoj mjeri, oni su se definitivno kompletirali na treningu gdje sad opet moraju dostizati izgubljeno.

''Svi igrači su se priključili poslije koronavirusa, posljednji Milan Lužajić, koji je bio u najtežem stanju od svih. Sad smo kompletni, ali trebat će vremena da krenemo s pravim ritmom treninga, a pogotovo utakmica'', govori Džidić.

Posljednju utakmicu je Čapljina odigrala još 24. listopada protiv Zrinjskog u Mostaru, a prva sljedeća je na rasporedu 21. studenog protiv Sparsa u Sarajevu.

''Poslije Sparsa ćemo morati vezati 4-5 utakmica u ubrzanom ritmu srijeda – subota. Bit će nezgodno poslije ovoga ući u taj ritam i nadam se da neće biti ozljeda. Načelne dogovore u vezi stizanja zaostalih utakmica imamo sa Čelikom, Leotarom i Borcem, dok su Spars i Široki redovita kola. Prilagođavat ćemo se'', zaključio je Boris Džidić.

Bolest je poremetila trening Čapljine, kao i ostalih klubova, i ključno će biti vratiti igrače u ritam, a da ne dođe do novih problema sa zdravljem i ozljedama uzrokovanim naglim, visokim intenzitetom treninga.

''Probat ćemo nešto odigrati prije Sparsa, možda neku trening utakmicu manjeg intenziteta, to ćemo vidjeti ovih dana. Četiri – pet igrača je van ritma i nastojat ćemo ih vratiti što više moguće jer nas očekuje pet dosta jakih utakmica. Neće biti lako, ali borit ćemo se'', poručio je Džidić.

Kopirati
Drag cursor here to close