HKK ''Čapljina''

Džidić: Maksimalno motivirani idemo po bodove protiv Vogošće

Čapljina je do sada upisala dva poraza na gostovanju te jednu pobjedu na domaćem terenu, a po novu pobjedu, po najavi Džidića i Širića, idu u subotu protiv Vogošće.
Sport / Košarka | 31. 10. 2019. u 17:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Uvjeren sam da će moji momci izaći motivirani na teren i odigrati jednu dobru utakmicu u kojoj ćemo osvojiti jako važne bodove'', rekao je na press konferenciji trener Hrvatskog  košarkaškog kluba ''Čapljina'' Boris Džidić.

Dodao je kako je domaći teren, posebno u Čapljini, za gostujuću ekipu uvijek neugodan.

''Nismo u situaciji da bilo koga od potcjenjujemo, jer kad to uradite - znate što se dogodi. Posljednja utakmica u Vakufu je bila dijelom takva. Igrala se jedna agresivna košarka gdje domaći teren puno znači, a na nama je da potvrdimo da je i naš teren ovdje u Čapljini dosta neugodan te, naravno, da pokušamo ostvariti pobjedu. Što se tiče momčadi ima nas par prehlađenih, ali nadam se da ćemo do subote svi biti spremni'', poručio je Džidić.

Osvrnuo se i na ekipu Vogošće.

''To je po meni jedna netipična ekipa koja je jako kasno krenula sa pripremama, ali je pokazala u prva tri kola da je se ne smije potcijenit, obzirom da je igrala tri utakmice s ozbiljnim ekipama kao što su Igokea i Sloboda kući gdje je izgubila doslovno u posljednjoj minuti. Uvjeren sam da će moji momci izaći na teren maksimalno motivirani i koncentrirani te da će pokazati da je to bio samo jedan naš loš dan u Vakufu i da ćemo naš teren držat neosvojivim'', zaključio je Džidić.

Košarkaš Čapljine Ivica Širić je siguran - samo pobjeda dolazi u obzir.

''Vogošća je bez pobjede, ali oni dolaze pokazati ono što najbolje znaju. Do sad su se jako dobro pokazali i to u tri utakmice sa tri teška protivnika. Znamo da su kasnije počeli pripreme te sa mogu kazati da se radi o dosta iskusnoj ekipi. Nemamo nikakvih kalkulacija, igramo kući i ne želimo ništa osim pobjede'', rekao je Širić.

Kada je u pitanju poraz u Donjem Vakufu, rekao je da je to za sve bio jedan loš dan.

''To je bio loš dan bez dodatne energije. Nitko ne želi prepustiti domaći teren, svi žele domaću pobjedu i da taj teren bude neosvojiva tvrđava. Znamo koliko je teško donijeti bodove s gostujućeg terena'', dodao je Širić.

Čapljina je do sada upisala dva poraza na gostovanju te jednu pobjedu na domaćem terenu, a po novu pobjedu, po najavi Džidića i Širića, idu u subotu protiv Vogošće, u Gradskoj sportskoj dvorani s početkom u 19.00 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close