Trener Čapljine

Džidić: Liga HB ima talenata i zaslužuje veću podršku

Mislim da smo naslov i 1. ligu zaslužili jer smo, kako je sezona odmicala, igrali sve bolje i bolje pa je plod takve igre i prvo mjesto'', kazao je Džidić.
Sport / Košarka | 02. 05. 2019. u 13:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Čapljine, pod vodstvom trenera Borisa Džidića, postali su prvaci Herceg Bosne i izborili 1. ligu Bosne i Hercegovine.

Čapljinci su do naslova stigli pobjedom u finalnom nizu nad Posušjem koje je u ligaškom dijelu prvenstva zauzelo 1. mjesto.

Uspjeh sastava Borisa Džidića je i veći ako se zna da je tijekom sezone imao u momčadi dosta problema, a prvotni cilj nije bio krenuti odmah na 1. poziciju.

''Namjeravali smo ići postupno, slažući momčad od mladih igrača u kombinaciji s nekoliko iskusnijih, ali prigoda se ukazala u mojoj prvoj godini na klupi i znali smo je iskoristiti. Mislim da smo naslov i 1. ligu zaslužili jer smo, kako je sezona odmicala, igrali sve bolje i bolje pa je plod takve igre i prvo mjesto'', kazao je za Večernji list mladi trener koji je u igračkoj karijeri, između ostalih, nosio majicu Širokog, Cibone, Zrinjskog, a danas stasao u pouzdanog trenera.

Naslov su osvojili ne baš širokim rosterom.

''Pogledajte, uglavnom se treneri i stručni stožer, kad počnu borbe za najviši plasman, oslanjaju na igrače koji mogu donijeti rezultat. Nas su mučile ozljede, pa smo dosta mijenjali. Istina je da smo dobili i dva igrača iz Zrinjskog na posudbu, ali nije to novina u Čapljini, i u drugim i većim klubovima je slično. U rotaciji smo imali 7 - 8 igrača i znali smo ih dobro komponirati i rezultat toga je i 1. mjesto'', govori Džidić.

Prijašnjih godina bh. prvaci uglavnom su nakon osvajanja naslova odustajali od prve lige BiH.

''Koliko se sjećam, bilo je odustajanja pojedinih klubova nakon osvojenog naslova prvaka, a i tijekom sezone. Nije to dobro. Bh. košarka ima talenata i perspektive, a na samoj zajednici je osigurati sredstva i uvjete da se mladi ljudi bave sportom'', govori Džidić, trener koji je u svojoj karijeri sjedio na klupi Zrinjskog, Studenta, Slobode, Gorice, juniorske reprezentacije BiH. 

Na pitanje hoće li Čapljina igrati Prvu ligu dao je pozitivan odgovor.

''Koliko znam, postoji zanimanje, Čapljina ima tradiciju i brzo će se znati o planovima. Napravili smo dosta i realno bi bilo nastaviti započeto jer to Čapljina zaslužuje'', kazao je Džidić za Večernji list.

Kopirati
Drag cursor here to close