Trener Čapljinaca

Džidić: Bit će teško, ali košarkaši Čapljine mogu ostati u najvišem rangu

''Okupljanje i početak priprema će vjerojatno biti 30. kolovoza. Još nemamo informaciju o kalendaru i rasporedu, Savez će vjerojatno kasniti s tim, pa zato ostavljamo mogućnost manjih promjena'', govori trener Boris Džidić.
Sport / Košarka | 13. 08. 2019. u 12:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaški klubovi koji sredinom listopada planiraju ući u novu sezonu Prve lige BiH polako ulaze u završne planove kad je u pitanju start priprema, ali i sklapanje momčadi za natjecanje koje ih očekuje.

Tako je i sa košarkašima Čapljine koji su se poslije pet sezona u nižem rangu vratili u ligu gdje su između 2009. i 2014. godine ostvarili neke vrlo dobre uspjehe (polufinale prvenstva, polufinale Kupa, četiri puta sudionici Lige 6). Čapljinci pomalo sklapaju novi tim i planiraju okupljanje krajem mjeseca.

''Okupljanje i početak priprema će vjerojatno biti 30. kolovoza. Još nemamo informaciju o kalendaru i rasporedu, Savez će vjerojatno kasniti s tim, pa zato ostavljamo mogućnost manjih promjena'', govori za Dnevni list trener Boris Džidić koji je i uveo momčad u elitni rang.

Čapljina je dosad dobila tri igrača koji bi trebali biti pojačanja u sljedećoj sezoni: Milan Lužaić (23), bek iz Zrinjskog, Ivica Širić (24), bek iz mostarskog Studenta i playmaker Branimir Berbakov (1995. godište) iz Novog Pazara.

''Još s nekoliko igrača imamo pregovore, ali ništa službeno nije završeno. Imat ćemo četiri – pet momaka iz Čapljine koji su nosili ekipu prošle sezone. Nekoliko njih iz Mostara koji su igrali prošle sezone, većinom neće biti tu, odnosno najvjerojatnije će od posudbi iz Zrinjskog ostati samo Omar Pajić. Tražimo još tri – četiri igrača, a to su uglavnom krilne i centarske pozicije. Tu imamo dosta opcija, ali neki su nam preskupi, neki nam se ne sviđaju. Ne želimo previše iskusnih igrača, ali problem je što je na tržištu u Hercegovini jako malo tih domaćih igrača. Borimo se ipak da bude što više domaćih momaka, a ideja je da dobijemo ekipu pretežito do 24 godine'', pojašnjava Džidić.

Fokus na mlade igrače bi trebao donijeti stabilnost i kontinuitet tima.

''Pokušat ćemo ih zadržati što duže jer problem čapljinske košarke posljednjih pet – šest godina je što se slabo radilo s mladima, a ako bi se pojavilo neko talentirano dijete, brzo bi ga odveli. Tako da je tu najveća “rupa” i trebat će neko vrijeme da dođu nove generacije, gdje su se sad najviše tog posla prihvatili Mario Jerkić i Josip Jelčić. Dotad to trebamo premostiti mladim momcima iz Hercegovine, a ako ne možemo tako, morat ćemo posegnuti i za igračima preko granice'', kaže Džidić.

Liga 12 BiH će sljedeće sezone biti dosta kvalitetno natjecanje u kojem će Čapljinci imati zadatak da ostvare ostanak.

''Realno, po proračunu smo na samom dnu, ali najveća reklama bi bila da klub sve svoje financijske obveze ispuni i cilj je da ispoštujemo proračun. Što se tiče sportskog dijela, ne znači da ćemo ispasti iz lige. Biće teško, ali mislim da ako neke stvari posložimo, možemo se boriti i ostati u ligi, a to će biti glavni cilj'', zaključio je Boris Džidić za Dnevni list.

Očekuje se vrlo kvalitetno natjecanje

Džidić ističe da očekuje najjaču ligu u zadnjih 10 – 15 godine.

''Igokea se vraća, a prave strašan tim za ABA ligu. Osim toga tri bh. ekipe su u Drugoj ABA ligi, Široki, Spars i Sloboda, a svi se pojačavaju i biće jake ekipe. To su već četiri ozbiljne ekipe. Iza njih slijede one sa dobrim statusom u bh. ligi poput Zrinjskog, Mladosti, Kaknja, koji su svake godine u borbi za Ligu 6. Tu je Bratunac koji je uložio ogroman novac. Mislim da Leotar kao povratnik u ligu od svoje baze može napraviti lijepu momčad, a potom dolazimo mi, Vogošća i Promo (Donji Vakuf)'', komentirao je trener Čapljine.

Plan priprema

Kompletne pripreme će Čapljinci odraditi u svom gradu.

''Imamo zadovoljavajuće uvjete u Čapljini, u našoj dvorani, kao i terene po Čapljini. Imamo poziv za memorijalni turnir “Mariofil Džidić” koji se u Mostaru igra 20. rujna. Osim nas i domaćina Zrinjskog, tu su dva ABA ligaša Sutjeska i Rogaška. Osim toga ponovno će igrati sa Sutjeskom prijateljsku. Mislim da ćemo odigrati 8 – 9 utakmica, što je dovoljno u predsezoni'', kaže Džidić.

Kopirati
Drag cursor here to close