Čapljina nije favorit

Džidić: Ako se pruži prilika iznenadit ćemo Zrinjski

''Vjerujem da u Mostaru možemo puno'', rekao je Džidić.
Sport / Košarka | 22. 10. 2020. u 20:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poslije slabog ulaska u prvenstvo i dva vezana poraza u utakmicama sa Kaknjom i Bosnom, gdje se očekivalo puno više, košarkaši Čapljine su u 3. kolu savladali sastav Bratunca uz visokih 96:79.

Čapljina je već do odlaska na odmor stvorila solidnu prednost spram gostiju (52:40), dobili su i treću dionicu, da bi početkom četvrte otišli na najveću prednost od 83:53. Ipak posljednju dionicu su se očito opustili jer su je izgubili sa 7 razlike (26:19).

Najefikasniji kod domaćina su bili Josip Naletilić sa 23 poena, Vladimir Ivelja sa 17 koševa i 6 dodavanja, Gojko Sudžum sa 16 poena i 11 skokova, te Đorđe Savković sa 15 poena i 14 skokova. Kod gostiju je 20 poena ubacio Miloš Pešić, a Radenko Pilčević 15.

''Imali smo psihološki pritisak utakmice da popravimo dojam iz prva dva kola. Znali smo da vrijedimo više. Vidjelo se koliko nam je nedostajao Aleksa Jugović (14p, 6a) koji dosta znači za našu igru. U tom segmentu smo puno dobili iako nam je ovoga puta nedostajao Jure Brajković koji ima ozljedu i nije mogao igrati'', komentirao je za Dnevni list trener Boris Džidić, svjestan situacije u kojoj je bio protivnik:

''Znamo za probleme Bratunca, kluba s kojim imamo super odnose. I njima i nama je boriti se sa izostancima igrača. Mislim da smo mi malo više ovoga puta željeli pobjedu i da smo kvalitetnije odigrali. Zadovoljan sam i mislim da nas sad uz Jugovića očekuju puno bolje utakmice, te da se možemo nadati dobrim stvarima''.

Pred ovu utakmicu u Čapljinu se vratio i bek koji je dres kluba nosio prošle sezone, Milan Lužajić.

''Imali smo u planu aktivirati još jednog igrača kasnije, ali silne ozljede su nas nagnale da reagiramo. Sretan sam tu što je Milan tu, on će se vrlo brzo uklopiti i nadam se da će biti spreman da igra već u sljedećem kolu. To bi nam puno značilo da nastavimo pozitivan niz'', dodao je.

Na tom putu im prvo stoji Zrinjski, i to u Mostaru.

''Vjerujem da u Mostaru možemo puno, govorio sam da možemo ući u seriju i prošle godine kad smo imali niz od šest poraza. Vjerujem i sad da možemo ući u mini seriju. Poštujemo Zrinjski, igraju super, imaju lijepo posloženu ekipu, dobrog trenera Nikolića, odigrali su dvije muške utakmice i dobili ih za razliku od nas. Osim toga igraju u Mostaru gdje mi nismo favoriti, ali otvori li se i najmanja šansa, mi ćemo pobijediti'', poručio je Boris Džidić.

Kopirati
Drag cursor here to close