Poraz Srbije u Kini

Đorđević: Ovo je bolan poraz, mentalno nismo izdržali

Nakon poraza od Španjolaca postalo je jasno kako Srbija u finalu ne može igrati s Amerikancima, ali Argentina, barem ne ova su trebali biti samo posljednja prepreka prije borbe za medalje.
Sport / Košarka | 11. 09. 2019. u 11:58 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaška reprezentacija Srbije je u Kinu doputovala napunjena samopouzdanjem od maksimuma. Finale je trebalo biti najmanje što ova selekcija može napraviti. Pogotovo nakon što su se Amerikanci otkazivali.

Međutim, već nakon završetka prvog kruga Srbija se našla u problemima. Sergio Scariolo je sjajno pripremio Španjolce koji su bili sigurni, na trenutke uvjerljiviji.

Nakon poraza od Španjolaca postalo je jasno kako Srbija u finalu ne može igrati s Amerikancima, ali Argentina, barem ne ova su trebali biti samo posljednja prepreka prije borbe za medalje. Tako su mnogi mislili, ali veteran Scola, sjajni Campazzo, vrlo dobri Gabriel Deck, pa Patricio Garino jednostavno Srbiji nisu dozvolili bilo kakvu priliku.

Utrpali su 97 poena, Scola najviše 20, dok je Campazzo uz 18 poena dodao i velikih 12 asistencija. Srbiji u koji je po nasljedstvu obrana trebala i morala biti forte. Računajući reprezentativnu karijeru, prvo igračku kasnije trenersku, za Sašu Đorđevića ovo je jedan od najtežih poraza u karijeri.

''Boli, ovo je težak poraz. Taj mentalni pritisak koji je stvoren je očito bio pretežak. Ljudi su nas već vidjeli u finalu, svi su čekali tu posljednju utakmicu, pisalo se kako smo veliki favoriti za naslov. Nikada to nije pomoglo. Sada vidim na kakvom je igraču poput Nemanje Bjelice bio pritisak. Nekada mislimo da su čvrsti, iskusni, lideri, ali onda vidite što im sve prolazi kroz glavu. Ključ je definitivno bio na poziciji Playmaker. Primera radi, u nekretninama postoje lokacije i lokacije, a u košarci bekovi i bekovi, uz sve dužno poštovanje prema visokim igračima. Kontrolirali su ritam, mi smo imali mnogo izgubljenih lopti, vjerojatno zbog sjajne obrane rivala. Nisu mi se svidjele naše odluke ni reakcije. Pravili smo greške koje ne smiju praviti  u ovakvim mečevima'', bila su razmišljanja Saše Đorđevića nakon jučerašnje utakmice.

Kopirati
Drag cursor here to close