Đonlagić: Rad u bh. košarci je nemoguća misija

Pored Đonlagića, ostavke u Košarkaškom savez BiH navodno su podnijeli potpredsjednik Sejo Bukva i član UO-a Mevludin Delibašić
Sport / Košarka | 12. 10. 2017. u 13:40 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dugogodišnji član Upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine i član odbora Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) Mirsad Đonlagić podnio je ostavku na svoju funkciju u krovnoj košarkaškoj kući BiH.

Kako je kazao u izjavi za Fenu, ostavku je najavio prošle godine a odluku nije promijenio jer ne vidi izlaz iz teške situacije u kojoj se nalazi Košarkaški savez BiH.

"Rad u košarci u Bosni i Hercegovini je postao nemoguća misija. To nitko ne razumije, nitko nas ne podržava. Privredni subjekti, politika, država i njene strukture su nezainteresirani za košarku i mislim da nema nikakvog smisla da nastavim trošiti svoje vrijeme, novac i autoritet na nešto što nikoga u ovoj zemlji ne zanima", rekao je Đonlagić.

Svoje stavove iznijet će na skupštini Saveza 24. studenog, a do tada će Savezu pomagati koliko može.

"Neka dođu neki drugi ljudi i pokušaju da rade, pa ćemo vidjeti kako i što dalje. Želim da se nađe najbolje rješenje, ali zaista je teško. Bit ću na raspolaganju koliko mogu, a nastavit ću predstavljati BiH u FIBA-i do kraja 2019. godine", rekao je Đonlagić.

Pored Đonlagića, ostavke u Košarkaškom savez BiH navodno su podnijeli potpredsjednik Sejo Bukva i član UO-a Mevludin Delibašić.

Prethodno su ostavke podnijeli generalni tajnik Dubravko Barbarić i predsjednik Aleksandar Fulurija, a njihove pozicije u Savezu još nisu popunjene.

Kopirati
Drag cursor here to close