Ne kaje se

Dončić: Dodavanje u zadnjem napadu bila je dobra odluka

"Ne možete uvijek donijeti najbolju odluku, ali ja vjerujem svojim suigračima jednako kao što oni vjeruju meni. Ponavljam, dodavanje je bila dobra odluka”, kazao je Dončić.
Sport / Košarka | 05. 08. 2021. u 23:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slovenska košarkaška superzvijezda Luka Dončić nakon tijesnog 89:90 poraza od Francuske u polufinalu Olimpijskih igara bio je suočen s pitanjem zašto nije preuzeo odgovornost u posljednjem napadu susreta već je odlučujuću loptu dodao suigraču Klemenu Prepeliču kojeg je blokirao Nicolas Batum.

“Danas mi šutevi nisu ulazili pa sam tražio suigrače. Prepelič je imao otvoren put prema obruču tako da mislim kako je dodavanje bilo dobra odluka, ali Batum je sjajno blokirao. Ne možete uvijek donijeti najbolju odluku, ali ja vjerujem svojim suigračima jednako kao što oni vjeruju meni. Ponavljam, dodavanje je bila dobra odluka”, kazao je Dončić.

Dončić je susret protiv Francuske završio sa 16 koševa, ali uz slab šut iz igre od 5-18, a usto je imao i 18 asistencija te 10 skokova pa je postao treći košarkaš u povijesti koji je ostvario triple-double na olimpijskim igrama.

"Vrlo sam ponosan na ovu momčad. Svi smo dali 100 posto, a radili smo dva mjeseca da dođemo ovdje. Mislim da smo iznenadili mnogo ljudi, ali ja sam ponosan na sve igrače. Imamo još jedno finale. I još nećemo odustati!, rekao je Dončić nakon utakmice ponovivši nekoliko puta da želi medalju.

Bio je ovo prvi poraz Slovenije s Dončićem u sastavu nakon 17 pobjeda zaredom, a Slovenija još uvijek može osvojiti medalju u svom prvom pojavljivanju na OI ukoliko u subotu u dvoboju za broncu od 13 sati svlada Australiju.

Nakon toga će od 4:30 sati SAD i Francuska igrati za zlato.

Kopirati
Drag cursor here to close