Gradnja bolnica

Donacijom od 10 milijuna dolara Michael Jordan pomaže svoj rodni grad

Donacija za izgradnju dvije medicinske klinike za neosigurane u svom rodnom gradu Wilmingtonu u Sjevernoj Karolini.
Sport / Košarka | 15. 02. 2021. u 21:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaški velikan Michael Jordan donirao je 10 milijuna dolara za izgradnju dvije medicinske klinike za neosigurane u svom rodnom gradu Wilmingtonu u Sjevernoj Karolini.

Klinike bi se trebale otvoriti početkom 2022. godine.

Jordan, koji je odrastao i pohađao srednju školu u Wilmingtonu, prethodno je donirao sedam milijuna dolara za osnivanje obiteljskih klinika u Charlotteu za podršku ranjivim zajednicama.

"Ponosan sam što sam se još jednom udružio s tvrtkom Novant Health kako bi proširio model obiteljske klinike i kako bi omogućio bolji pristup medicinskim uslugama u mom rodnom gradu", rekao je Jordan.

"Svatko bi trebao imati pristup kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti, bez obzira gdje živi ili ima osiguranje ili ne. Wilmington zauzima posebno mjesto u mom srcu i zaista mi je drago što mogu vratiti zajednici koja me podržavala tijekom cijelog mog života," dodao je.

Tijekom svoje uspješne NBA karijere u dresu Chicago Bullsa osvojio je šest naslova prvaka, pet puta je proglašavan najkorisnijim igračem lige, te šest puta najkorisnijim igračem NBA finala.

S američkom reprezentacijom osvojio je dvije zlatne olimpijske medalje. Prvu je osvojio na Olimpijskim igrama u Los Angelesu 1984. godine, a drugu na OI u Barceloni 1992. kao član originalnog Dream Teama.

Ušao je u Kuću slavnih 2009. godine, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close