Projekt 'Start with...'

Djevojčice iz pet bh. gradova spaja ljubav prema košarci

START with Love, START with Basketball
Sport / Košarka | 03. 06. 2019. u 14:26 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Djevojčice iz pet bh. gradova okupila je, u subotu u Sportskoj svorani  Fakulteta za tjelesni odgoj i sport u Tuzli, ljubav prema košarci i projekt 'START with Love, START with Basketball'.

Radi se o djevojčicama iz Banja Luke, Gračanice, Srebrenika (kao ovogodišnje sudionice projekta) i djevojčicama iz Teslića i Brčkog (sudionice projekta iz prethodnih godina).

Foto: Fena / START with Love, START with Basketball

Sudjelovalo je 60 košarkašica, a organiziran je turnir u basketu (3:3) gdje su u miksanim ekipama (jedna ekipa - tri djevojčice iz tri grada) odigrale nekoliko partija pokazavši izraziti talent i ljubav prema košarci.

Američko veleposlanstvo u Sarajevu već tri godine podržava Udruga za sport, edukaciju i rekreaciju 'Start' iz Tuzle u realizaciji tog projekta. To je interesantan i poseban projekt, u odnosu na druge sportske projekte, po tome što osim sportskih natjecanja omogućava djevojkama da razmijene iskustva i upoznaju nove prijatelje gostujući u gradovima i domovima vršnjakinja - košarkašica.

Foto: Fena / START with Love, START with Basketball

Tim projektom uspostavljena je i trajna suradnja između Udruženja 'Start' i klubova 'G-Stars' Gračanica, ŽKK 'Orlovi' Banja Luka i KK 'Silver Kings' iz Srebrenika, WBS Teslić i ŽKK Brčanka. Poseban doprinos dali su i treneri Alma Softić, Šaha Hajrić, Edis Bajrektarević, Dragana Svitlica, Aleksandra Mušić, Vanja Subašić i Adem Velagić koju su pomogli u organizaciji i provođenju aktivnosti projekta.

Foto: Fena / START with Love, START with Basketball
Kopirati
Drag cursor here to close