All Star vikend

VIDEO | Harris najbolji tricaš, Diallo preletio Shaqa

Diallo, član Oklahoma City Thundera, za finale je pozvao "najvišu osobu u zgradi" Shaquillea O'Neala kojeg je preskočio i zakucao gurnuvši ruku do lakta u koš što mu je donijelo ocjenu 50.
Sport / Košarka | 17. 02. 2019. u 11:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugog dana All Stars Vikenda u Charlotteu, održana su atraktivna natjecanja u šutiranju trojki, zakucavanju, odnosno Skills Challengeu. Pobjednici su redom, Joe Harris, Hamidou Diallo i Jayson Tatum.

Šuter Netsa Joe Harris se na početku mučio, ali je onda u posljednjoj seriji prvog kruga pogodio svih pet "šarenih" lopti pa je s 25 poena prošao dalje. Ispred njega su bili Buddy Hield iz Sacramenta (26) i naravno Warriors Stephen Curry koji je predvodio društvo s 27 poena.

Za razliku od ostale dvojice igrača, Harris je zadržao ritam, pa je u odlučujućoj seriji imao 26 poena. Hield je podbacio, ostao je na 19 i čovjek odluke je bio Steph Curry. I činilo se kako je na pravom putu, jer je zabio devet od desetih lopti, ali onda je ušao u slabiji ritam. Na kraju je pogodio četiri od zadnjih pet lopti pa je ostao kratak dva boda. Harris, iza kojeg je najbolja sezona u karijeri prvi je igrač Brooklyn Netsa koji je pobijedio u šutiranju trojki.



Košarkaš Oklahome, Hamidou Diallo je pobjedu u zakucavanju osigurao preskočivši Shaquillea O'Neala, gurnuvši ruku do lakta u koš što mu je osiguralo maksimalnih pedeset poena.
 
Foto: USA Today Sports / Hamidou Diallo
 
Dennis Smith Jr se nije proslavio u finalnoj rundi, iz četiri pokušaja nije uspio zakucati, pa je Diallu olakšao posao. Odličan je bio John Collins iz Atlatna Hawska, imao je dva atraktivna zakucavanja, ali to očito suce nije impresioniralo. 
 


U Skills Challengeu smo imali trojicu Europljana, Luku Dončića, Nikolu Vučevića i Nikolu Jokića. Ipak, niti jedan od njih trojice se nije probio do finala. Tamo su se našli Jayson Tatum iz Bostona odnosno Trae Young iz Atlante. Prethodno je Young sredio u polufinalu Dončića, Tatum Jokića. Young je u finalu bolje stajao, ali je Tatum pogodio tricu s pola terena i na kraju je podigao trofej pobjednika.
 
Kopirati
Drag cursor here to close