Dogovorena razmjena

Dario Šarić ima novi klub

Šarić je u šest mjeseci Minnesote imao loš tretman kod bivšeg trenera Toma Thibodeaua, da bi se stvari malo popravile nakon što je došao Ryan Saunders.
Sport / Košarka | 21. 06. 2019. u 08:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dario Šarić ponovno mijenja klub. Dogovorena je razmjena uoči NBA drafta po kojoj hrvatski košarkaš odlazi u redove Phoenix Sunsa iz Minnesote Timberwolves. Timberwolvesi su imali želju za napretkom u draftu pa su za šesti izbor Sunsa poslali hrvatskog košarkaša i svoj 11. izbor prve runde. Šarić se loše snašao u Minneapolisu jer mu nije odgovarao način igre.

Šarić je u šest mjeseci Minnesote imao loš tretman kod bivšeg trenera Toma Thibodeaua, da bi se stvari malo popravile nakon što je došao Ryan Saunders.

Ipak, veliki potrošači lopti poput Wigginsa i Townsa išli su na štetu hrvatskog košarkaša koji je i u veljači zatražio trade.

Saunders mu je tada obećao veću minutažu, međutim, ništa se veliko nije promijenilo ni nakon toga.

Utjecalo je to tako da je Šarić imao najslabije brojke u svoje tri NBA godine. U minuloj sezoni imao je u prosjeku 10,6 poena i 5,6 skokova. Sunsi bi mu trebali omogućiti više prostora za igru.

Za Phoenix je posljednjih godina igrao Dragan Bender. Sunsi nisu iskoristili opciju u njegovom rookie ugovoru pa će tako Šarić biti jedini Hrvat u Sunsima sljedeće sezone.

Smatra se da bi Šarić u Sunsima, koji imaju mladu momčad, trebao dobiti više prilike i konkretniju ulogu za razliku od Minnesote.

U zadnje tri sezone Sunsi su najslabija momčad Zapadne konferencije. Imaju tek 64 pobjede u 246 utakmica, a Šarićeva konkurencija na "četvorci" u novom mu klubu, barem zasad, ne postoji. On je tu jedina prava opcija.

Naposljetku, u klubu će zateći dva poznata mu lica - trenera Montyja Williamsa s kojim je surađivao u Sixersima te Richuana Holmesa koji je s njim igrao u istom klubu.

Za 25-godišnjeg Šibenčanina je ovo treći NBA klub otkako je prije tri godine stigao u Philadelphiju, pioše Index.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close