Zvezdi ABA liga

Budućnost izgorila u paklu Pionira

Za Crvenu zvezdu ovo je četvrti naslov pobjednika ABA lige, nakon 2015., 2016. i 2017 godine, a ovim naslovom osigurala je i nastup u Euroligi sljedeće sezone.
Sport / Košarka | 22. 04. 2019. u 22:10 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Crvene zvezde pobjednici su regionalne ABA lige, oni su u odlučujućoj petoj utakmici finala doigravanja svladali prošlogodišnjeg prvaka Budućnost iz Podgorice sa 97-54 (18-13, 29-8, 27-16, 23-17).

Da gore može od goreg pokazali su košarkaši Budućnosti u velikom finalu ABA Lige ove sezone. Prvo su prvu utakmicu izgubili 91:72, onda su u drugoj stradali 107:69, vjerojatno nesluteći što će im se dogoditi u petoj nakon dvije domaće pobjede. A dogodio se debakl. Zvezda je do četvrte titule ukupno stigla nakon nevjerojatnih 97:54 u dvorani Aleksandar Nikolić. Kako se situacija razvijala na parketu na kraju se ispostavilo da je najviše uzbuđenja ponudila sama uvertira. 

Početak utakmice je kasnio skoro sat vremena, jer su košarkaši povukli u svlačionicu nakon prvog izlaska na zagrijavanje. Naletjeli su na prvi val uvreda i predmeta, čak se u jednom trenutku pojavila informacija kako su neki igrači pogođeni tvrdim predmetima - ciglama! Utakmica je počela tek nakon što je dio navijača koji je bio najbliži klupi gostiju pomaknut, a kako su se stvari razvijale na parketu, za Budućnost bi bilo bolje da se susret nije niti igrao.

Drugu četvrtinu Zvezda je dobila 29:8, fenomenalan u tom periodu je bio Boriša Simanić koji je bez promašaja ubacio deset poena. Do poluvremena su košarkaši Budućnosti uspjeli promašiti 26 lopti iz igre (za dva poena 5/23, za tri 2/10). Kako su izgledali u prvom dijelu najbolje potvrđuje podatak da su imali jednak broj izgubljenih lopti, ofenzivnih skokova i pogođenih lopti za dva poena, pet! Kompletna momčad je imala indeks korisnosti -1. Što je svakako podatak koji će ostati upisan posebnim slovima kada je u pitanju jedno košarkaško natjecanje.

Nažalost, po navijače Budućnosti to je bila samo najava za jedno od najgorih poluvremena u novijoj povijesti ovog kluba. Košarkaši Zvezde su nastavili pogađati sa svih strana. Do kraja utakmice domaći igrači su zabili 16 trica (16/32), uz šuta iz igre od 55 posto. Imali su 39 skokova, 27 asistencija.

KC Rivers je utakmicu zaključio s 21 poenom, Davidovac je dodao 11, dok su na po deset ostali Faye, Simanić i Oyo. Kod Budućnosti niti jedan igrač nije ubacio više od devet poena (Norris Cole), istakao se Clark sa šutom 1/9. Za dva poena Podgoričani su šutirali 11/39, za tricu 6/23.

Za trenera Budućnosti Jasmina Repešu ovo je svakako jedan od najtežih poraza u karijeri. Nešto slično je prošao sa Skipperom iz Bologne u finalu Euroleague 2004. godine kada je u Tel Avivu Maccabi slavio 118:74.

Za Crvenu zvezdu ovo je četvrti naslov pobjednika ABA lige, nakon 2015., 2016. i 2017 godine, a ovim naslovom osigurala je i nastup u Euroligi sljedeće sezone.

Kopirati
Drag cursor here to close