NBA

Clippersi nakon produžetka savladali Celticse

Ovo je bio prvi meč u kojem je na terenu zajedno igrao bekovski "All star" dvojac Clippersa Kawhi Leonard i Paul George.
Sport / Košarka | 21. 11. 2019. u 10:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Los Angeles Clippersa pobijedili su nakon produžetka Boston Celticse sa 107:104, u najzanimljivijem susretu sinoćnjeg programa sjevernoameričke NBA lige.

Gosti iz Bostona su imali prednost do posljednjeg perioda meča u Los Angelesu, ali tada Clippersi preuzimaju inicijativu i uspijevaju preokrenuti meč u svoju korist. Igrač Bostona Jayson Tatum pogodio je tricu za izjednačenje nekoliko sekundi prije isteka regularnog dijela meča, a Kawhi Leonard u posljednjoj sekundi promašio je trojku za pobjedu Clippersa. 

Produžetak je pripao domaćem sastavu zahvaljujući odličnoj odbrani i nekoliko postignutih dalekometnih šuteva.

Ovo je bio prvi meč u kojem je na terenu zajedno igrao bekovski "All star" dvojac Clippersa Kawhi Leonard i Paul George. Oba igrača trenutno zauzimaju mjesto među najboljih pet ofanzivnih i defanzivnih igrača NBA lige. 

George je sinoć postigao 25, a Leonard 17 poena. Clipperse je predvodio odlični Lou Williams koji je postigao 27 poena. U timu Bostona istaknuo se Jayson Tatum s 30 poena. 

U timu Mavericks ponovo je "zablistao" Slovenac Luka Dončić, koji je u visokoj pobjedi svog tima protiv Golden State Warriorsa (142:94) za samo 25 minuta igre postigao 35 poena, 11 asistencija i deset skokova.

Tim Hardaway jr. je dodao 20 poena, a Kristaps Porzingis 14 poena i deset skokova. Povredama desetkovane Warriorse predvodio je Eric Paschall s 22 poena. 

Kopirati
Drag cursor here to close