NBA

Cleveland prekinuo niz poraza u Los Angelesu, iznenađenje u Orlandu

Ante Toni Žižić je u sastavu Cavsa dobio 10 minuta tijekom kojih se nije upisao u strijelce, ali je sakupio četiri skoka i ostvario jednu asistenciju, dok je Ivica Zubac za Lakerse igrao 11 minuta i postigao pet koševa uz dva skoka i dvije blokade.
Sport / Košarka | 14. 01. 2019. u 08:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Cleveland Cavaliersa prekinuli su niz od 12 uzastopnih poraza u NBA ligi svladavši kao gosti Los Angeles Lakerse sa 101-95, a u tom susretu priliku su dobila oba mlada hrvatska centra koja nastupaju u tim momčadima.

Ante Toni Žižić je u sastavu Cavsa dobio 10 minuta tijekom kojih se nije upisao u strijelce, uputio je jedan neprecizan šut za dva, ali je sakupio četiri skoka i ostvario jednu asistenciju, dok je Ivica Zubac za Lakerse igrao 11 minuta i postigao pet koševa (šut za dva 2-3, slobodna bacanja 1-1) uz dva skoka i dvije blokade.

Cedi Osman je sa 20 poena bio najbolji strijelac gostiju kod kojih je Alec Burks ubacio 17 koševa uz 13 skokova, dok je Kyle Kuzma sa 29 ubačaja i 9 skokova bio prvo ime Lakersa koji i dalje igraju bez ozlijeđenog LeBrona Jamesa.

Video: Sažetak utakmice Los Angeles Lakers - Cleveland Cavaliers

Mario Hezonja postigao je devet koševa (šut za dva 3-5, trica 0-1, slobodna bacanja 3-3) uz pet skokova, dvije asistencije i dvije osvojene lopte za 22 minute provedene u igri u 105-108 domaćem porazu New York Knicksa od Philadelphia 76-ersa.

Gosti iz Philadelphije umalo su u nastavku ispustili 24 pogotka prednosti koje su stvorili u prvom poluvremenu, no pokušaj trice za produžetak Emanuela Mudiaya s istekom vremena ipak nije bio precizan, javlja Hina.

Sjajan je u dresu Sixersa bio Ben Simmons sa 20 koševa, 22 skoka i 9 asistencija dok je Joel Embiid ubacio 26 poena za pobjednike. Kod domaćih se istaknuo Kevin Knox sa 31 pogotkom.

Video: New York Knicks - Philadelphia Sixers

Prvaci Golden State Warriorsi uspjeli su velikim preokretom u završnici doći do 119-114 pobjede na gostovanju kod Dallas Mavericksa, a briljirao je Stephen Curry koji se zaustavio na 48 koševa ubacivši svih posljednjih sedam poena na susretu. Domaći su 3:50 minuta prije kraja dvoboja vodili sa 113-108 i imali posjed, ali su prvaci serijom 11-1 zaključili dvoboj.

Curry je 1:40 prije isteka vremena pogodio dvicu za 114-114, minutu potom i tricu za 117-114, a ostao je miran i pogodio oba slobodna bacanja za potvrdu pobjede pet sekundi prije kraja. Kevin Durant dodao je 28 ubačaja za Warriorse, dok su najbolji kod Mavsa bili "rookie" Luka Dončić sa 26 i bivši igrač Warriorsa Harrison Barnes sa 22 pogotka.

Video: Sažetak utakmice Dallas Mavericks - Golden State Warriors

Denver Nuggetsi zadržali su prvo mjesto u Zapadnoj konferenciji 116-113 domaćim uspjehom protiv Portland Trail Blazersa. U neizvjesnoj završnici gosti su imali priliku tricom izboriti produžetak, ali Damian Lillard nije bio precizan. Ponovno je sjajan kod Nuggetsa bio Nikola Jokić sa 40 koševa, 10 skokova i 8 asistencija, dok je Lillard predvodio strijelce Blazersa sa 26 pogodaka.

Video: Sažetak utakmice Denver Nuggets - Portland Trail Blazers

Vrlo je napeto bilo i u Washingtonu gdje su Toronto Raptorsi trebali dva produžetka za 140-138 pobjedu protiv domaćih Wizardsa kojom su zadržali vodeću poziciju u Istočnoj konferenciji i čitavoj ligi. Raptorsi su vodili i sa 23 koša razlike, a sredinom četvrte četvrtine njihova je prednost i dalje bila velikuh 12 razlike, no domaći su prvenstveno raspoloženom Bradleyu Bealu i njegovim dalekometnim ubačajima izborili produžetak.

U drugom dodatku Wizardsi su stigli i nadomak pobjede povevši sa 138-136, no Serge Ibaka zabio je tricu za 139-138 prednost Raptorsa 15 sekundi prije kraja. Otto Porter je u posljednjem napadu domaćih promašio tricu da bi Danny Green pogodio jedno od dva slobodna bacanja dvije sekunde prije sirene za 140-138, a u preostalom vremenu Wizardsi su se spetljali i ostali bez šuta na koš, javlja Hina.

Kawhi Leonard predvodio je Raptorse sa 41 košem i 11 skokova, dok Wizardsima nije bio dovoljan niti "triple-double" Beala koji je postigao 43 koša, 10 skokova i 15 asistencija.

Video: Sažetak utakmice Washington Wizards - Toronto Raptors

Milwaukee Bucksi lako su kao gosti nadvisili Atlanta Hawkse sa 133-114 uz još jednu dojmljivu partiju Giannisa Antetokounmpa koji je postigao 33 koša, dok je Trae Young sa 26 poena i 10 skokova bio prvo ime domaćih.

Video: Sažetak utakmice Atlanta Hawks - Milwaukee Bucks

Iznenađenje večeri dogodilo se u Orlandu gdje je domaći Magic svladao Houston Rocketse sa 116-109 serijom 18-4 u posljednje četiri i pol minute. Aaron Gordon i Nikola Vučević su sa po 22 poena predvodili Magic, dok je James Harden sa 38 ubačaja, 12 asistencija i 9 skokova bio nadomak novom "triple-doubleu" za Rocketse.

Video: Sažetak utakmice Orlando Magic - Houston Rockets
Kopirati
Drag cursor here to close