Košarka

Cedeviti atraktivna skupina u Eurokupu

Sport / Košarka | 06. 07. 2017. u 17:29 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Barceloni je u četvrtak održan ždrijeb skupina Eurokupa za novu sezonu, a košarkaši Cedevite igrat će u skupini A zajedno s Uniksom, Darušafakom, Fiat Torinom, Morabanc Andora La Vellom i Paris-Levalloisom.

Klubovi su podijeljeni u četiri skupine sa po šest momčadi, a po četiri najbolje momčadi iz svake skupine plasirat će se u Top 16. Tu će se ponovno igrati u četiri skupine, ali sa po četiri momčadi u grupi, nakon čega će se u serijama na dvije pobjede igrati četvrtfinale, polufinale i finale.

Cedevitin cilj je jasan, prolazak u Top 16 fazu.

"Mi smo sigurni da ćemo to napraviti. Grupa je zbilja interesantna. Imamo dva prošlogodišnja euroligaša, Uniks iz Kazana i Darušafaku. To su ekipe koje će sigurno biti atraktivne publici za gledati, a igračima za motivaciju i igru. Dobili smo i tri nova člana Eurokupa, o kojima u ovom trenutku nemamo toliko znanja," kazao je direktor Cedevite Davor Užbinec, piše Hina.

Užbinec se osvrnuo i na dolazak Slavena Rimca u stručni stožer Cedevite.

"Stručni stožer smo praktički zatvorili. Bilo nam je važno da uz Juru Zdovca imamo još jedno jako veliko ime. Slaven Rimac je zbilja poznati vrhunski bivši košarkaš i uspješan trener. Nažalost, svoj najveći uspjeh napravio je u finalu ABA lige pobijedivši Cedevitu, ali sigurno da ima dovoljno znanja i iskustva da nam pomogne ostvariti ciljeve."

S Uniksom je Cedevita igrala u Eurokupu u sezoni 2010/11. Te momčadi prvo su se susrele u I skupini Top 16 faze spomenutog natjecanja. Kod kuće su Zagrepčani u drugom kolu poraženi 94-76, a u zadnjem kolu Top 16 faze uz 27 poena Braceya Wrighta slavili su u Rusiji sa 88-84. Obje momčadi su kasnije došle do Final Foura u Trevisu. Uniks je u polufinalu Cedevitu pobijedio sa 87-66 i kasnije pobjedom nad Sevillom osvojio naslov, a Cedevita je u utakmici za treće mjesto uz 16 poena Corsleya Edwardsa i 10 poena Dontayea Drapera pobijedila domaći Benetton s 59-57. Tu momčad Cedevite vodio je Aco Petrović.

S Darušafakom se Cedevita susrela u E skupini Top 16 faze Eurolige u sezoni 2015/16. Cedevita je tada uz 25 poena i pet asistencija Jacoba Pullena u drugom kolu u Turskoj slavila sa 79-72, a u 9. kolu je u Zagrebu, unatoč 26 poena Pullena, poražena sa 83-77. Naposljetku je Cedevita uz 4-10 završila posljednja u grupi, a Darušafaka je s pobjedom više bila šesta, piše Hina.

Fiat Torino je za Eurokup dobio pozivnicu, a prošle sezone je u talijanskom prvenstvu završio kao 11. Morbanc Andora La Vella je klub koji u jakoj španjolskoj Endesa ligi igra proteklih pet sezona, s tim da su u najjačoj ligi Španjolske proveli i četiri sezone tijekom devedesetih godina prošlog stoljeća. Taj klub prošle je godine u Endesa ligi završio na osmom mjestu, a u četvrtfinalu doigravanja ispali su od Real Madrida.

Paris-Levallois Metropolitans je je prošle sezone regularnu sezonu u francuskom prvenstvu završio na šestom mjestu, nakon čega je u doigravanju došao do polufinala i ispao od Chalona.

Kopirati
Drag cursor here to close