Slaganje igračkog kadra

Cedevita i Cibona ne mogu bez igrača poniklih u Širokom

Cibonine košarkaše s klupe će voditi trener Ivan Velić, nekadašnji trofejni trener Širokog, koji je pod njegovim vodstvom imao velike uspjehe.
Sport / Košarka | 09. 07. 2018. u 13:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Bljesak.info

I dok sportski svijet uživa gledajući događanja na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji diveći se ponajviše izabranicima Zlatka Dalića, u košarkaškom svijetu dosta je mirno.

U sjeni najvećeg sportskog spektakla na svijetu traju tek reprezentativna natjecanja košarkaša u mlađim uzrastima. U klubovima se pomalo kadrovira i vrše preslagivanja momčadi za skori početak priprema.

Najviše zanimljivih stvari događa se u zagrebačkim klubovima Ciboni i Cedeviti. Nedodirljivi dvojac iz košarkaške lige Hrvatske slaže momčad, a najčešće kroz selidbu iz jedne u drugu momčad i obrnuto, piše Večernji list.

U toj selidbi našlo se mnogo bivših košarkaša Širokog koji su prve korake naučili u dvorani na Pecari ili su u tom klubu stekli igračku afirmaciju.

Tako je ovih dana trogodišnju vjernost Cedeviti potpisao dojučerašnji igrač Cibone Andrija Ćorić. Dvadesettrogodišnji Čitlučanin igračku afirmaciju stekao je u Širokom u kojem je jedno vrijeme bio i kapetan. Ćorić je bio i član gotovo svih mlađih uzrasta reprezentacije Hrvatske ili se pak našao i na širem popisu seniorskih reprezentativaca.

S njim će iz Cibone na Velesajam preseliti i Domagoj Bošnjak, također nekadašnji igrač Širokog, Zadra. Bošnjak je također osvajač medalja u mlađim hrvatskim vrstama našavši se i u najboljim petorkama natjecanja.

Ugovor s Cibonom produljio je također nekadašnji košarkaš i kapetan Širokog Josip Bilinovac koji je bivao član svih mlađih reprezentativnih hrvatskih vrsta i osvajač medalja s velikih europskih i svjetskih natjecanja.

Sličan put je imao i odlični Ivan Ramljak, jedan od braće Ramljak koji je igračku karijeru započeo u Posušju, a afirmaciju stekao u klubu s Pecare. Seniorski je reprezentativac Hrvatske i košarkaš kojega će Cedevita po svaku cijenu zadržati u svojim redovima. U redove zagrebačkog kluba stigao je iz Zadra. Iz Zadra u Cibonu je stigao 212 cm visoki centar 28-godišnji Filip Kraljević. Kraljević je također ponikao na Pecari, a igrao još u Cedeviti, Zaragozi.

Inače, Cibonine košarkaše s klupe će voditi trener Ivan Velić, nekadašnji trofejni trener Širokog, koji je pod njegovim vodstvom imao velike uspjehe.

Kopirati
Drag cursor here to close