Prekucao igricu

Čapljinac oduševljava NBA: Bender zabio pet trica u pobjedi protiv Minnesote

Za 29 minuta u igri Čapljinac je postigao 17 poena, uz sjajan šut iz igre 6/10, te posebno za tricu, koju je gađao 5/8, što je izvrsnih 62 posto uspješnosti.
Sport / Košarka | 17. 12. 2017. u 10:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dragan Bender u pobjedi njegovog Phoenixa nad Minnesotom 108:106 bio je najbolji strijelac momčadi sa 17 poena, što mu je rekord otkako je prošle sezone došao u NBA.

Za 29 minuta u igri Čapljinac je postigao 17 poena, uz sjajan šut iz igre 6/10, te posebno za tricu, koju je gađao 5/8, što je izvrsnih 62 posto uspješnosti. Dodao je dva skoka te po jednu asistenciju, ukradenu loptu i blokadu.

Bender je posebno sretan što je ovakvu partiju pružio igrajući sa zaštitnom maskom koju mora nositi zbog slomljenog nosa i na koju se dosta žalio u posljednje vrijeme da mu smeta u igri.

Navijači Sunsa, oduševljeni što im je donio tek desetu pobjedu ove sezone (10-21) i to protiv momčadi koja ima daleko bolji skor (17-13), Bendera su proglasili igračem utakmice.

Pobjeda i Benderov golem doprinos još su vrjedniji jer su Wolvesi vodili tijekom prve tri četvrtine, a prednost im je često bila i dvoznamenkasta.

Bender je tricom devet minuta prije kraja zaostatak Sunsa smanjio na samo jedan poen, a drugom, kojom je svojoj momčadi donio tek drugo vodstvo na utakmici (95:93), došao je do rekordnih 17 poena u NBA.

Zadnjih mjesec dana Bender uživa u velikim uspjesima. Prvo je Lakersima ubacio do sada rekordnih 15 poena, ali u porazu 93:100, a protiv Bullsa je prvi put u NBA igrao u početnoj petorci. Napokon, protiv Wolvesa je upravo popravio vlastiti rekord.

Kopirati
Drag cursor here to close