Borba za viši rang

Čapljina i Posušje u finalu košarkaške lige Herceg-Bosne

Čapljinci su finale izborili pobjedom nad Grudama u majstorici u Čapljini, dok su Posušaci do finala došli pobjedama nad ekipom Brotnja iz Čitluka.
Sport / Košarka | 07. 04. 2019. u 21:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Čapljine i Posušja igrat će u finalu Lige Herceg-Bosne za sezonu 2018./2019.

Čapljinci su finale izborili pobjedom nad Grudama u majstorici u Čapljini, dok su Posušaci do finala došli pobjedama nad ekipom Brotnja iz Čitluka.

Košarkaši Čapljine na domaćem terenu pobijedili su ekipu Gruda rezultatom 74:62.

Čapljince je do pobjede predvodio Branislav Radak sa 20 koševa, kojega je sa 16 koševa pratio Omar Pajić. Kod gostiju je najbolji bio Toni Luburić koji je postigao 19 koševa, a u stopu su ga pratili Zlatko Galić i Marko Andrijanić s 15 komada.

''Čestitam mojim momcima, pokazali su karakter za mladu ekipu i to je jedan veliki uspjeh. Sve što se radimo na treningu vidjelo se na utakmici. Ekipa Gruda je jako dobra ekipa, ali mi smo bili bolji u ove dvije utakmice. Branislava Radaka moram posebno pohvaliti jer nam svojim iskustvom i čitanjem igre jako puno u svemu ovome pomaže'', izjavio je za Bljesak.info trener košarkaša Čapljine Boris Džidić, trener HKK ''Čapljina''.

Prokomentirao je i sljedećeg protivnika, ekipu Posušja, s kojom će se Čapljina sastati u finalu.

''Ekipa Posušja zasluženo je ušla u finale. Mislim da se možemo s njima natjecati i najvažnije od svega je da poštujemo tu ekipu. Iako smo dobili ekipu Posušja u zadnjoj utakmici, ne smijemo se opustiti'', rekao je Džidić.

Kopirati
Drag cursor here to close