Facundo Campazzo

Campazzo poput Kukoča iz Kanade

Facundo Campazzo je u utakmici protiv Srbije imao 18 poena, 12 asistencija, šest skokova i tri ukradene lopte
Sport / Košarka | 11. 09. 2019. u 12:00 Feđa Ibrulj | Bljesak.info
Facundo Campazzo: Učinak na utakmici protiv Srbije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tek treći put u povijesti Srbija je primila 90 ili više koševa na jednoj utakmici na Svjetskom prvenstvu. Osim Argentine, Orlovima su preko 90 poena ubacili Litvanci 2010. godine i Amerikanci 2014.

Facundo Campazzo je u ovom dvoboju imao 18 poena, 12 asistencija, šest skokova i tri ukradene lopte, te je postao prvi Argentinac koji je imao preko deset poena i asistencija na Svjetskom prvenstvu još od 1994. godine.

On je također prvi igrač koji je imao 15 i više poena, 10 i više asistencija, pet i više skokova i tri i više ukradenih lopti na jednoj utakmici Svjetskog prvenstva još od utakmice Hrvatske i Kanade 1994. godine i Tonija Kukoča.

Video: Facundo Campazzo | FULL HIGHLIGHTS

Kukoč je na toj utakmici postigao 15 koševa uz 12 asistencija, šest skokova i četiri osvojene lopte. Facundo je 2014. godine potpisao za Real Madrid, a ovi su ga proslijedili u Murciju. Prošle godine je potpisao novi trogodišnji ugovor s Realom.

''Mlada smo reprezentacija, volimo igrati ovako važne utakmice. Svi zajedno uživo i ne znamo gdje ćemo stati. Protiv Srbije smo odigrali veliku utakmicu. Moramo biti svjesni što smo napravili, pa da malo uživamo. Ali isto tako moramo da nastavimo, nećemo se zadovoljiti nastupom u polufinalu. Protiv Srbije smo dali sve od sebe i odigrali smo jednu sjajnu utakmicu'', kaže Campazzo čiji je nastup na Svjetskom prvenstvu bio pod upitnikom.

Pet dana prije početka turnira, Facundo je doživio neugodnu ozlijedu u duelu s Rusima.

Kopirati
Drag cursor here to close