Košarkaška liga

Donovan i Budenholzer proglašeni najboljim trenerima NBA sezone

Glasovanje ove godine obuhvatilo je utakmice igrane od početka sezone do 11. ožujka kada je sezona prekinuta zbog pandemije koronavirusa.
Sport / Košarka | 03. 08. 2020. u 21:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mike Budenholzer koji vodi Milwaukee Bucks, najbolju momčad regularnog dijela NBA sezone i Billy Donovan, neočekivani autsajder u sezoni 2019./2020. na čelu Oklahoma Cityja, proglašeni su najboljim trenerima sezone, objavila je u ponedjeljak sjevernoamerička košarkaška liga.

Budenholzer, koji je sam osvojio nagradu Michael H. Goldberg prošle godine, ulazi u vrlo zatvoreni klub trostrukih pobjednika, nakon što je prvi put nagrađen 2015. kada je trenirao Atlantu, pridruživši se Gregg Popovichu, Patu Rileyju i Donu Nelsonu.

Drugi treneri koji su dobili glasove su Nick Nurse (Toronto), Taylor Jenkins (Memphis), Nate McMillan (Indiana), Erik Spoelstra (Miami), Brad Stevens (Boston) i Frank Vogel (Lakers), piše Hina.

Ova godišnja nagrada "nagrađuje predanost, angažman i strastveni rad trenera NBA i dodjeljuje se svake godine treneru koji je usmjeravao svoje igrače na višu razinu izvedbe na terenu, pokazujući uzornost i predanost svom okruženju izvan terena ".

Glasovanje ove godine obuhvatilo je utakmice igrane od početka sezone do 11. ožujka kada je sezona prekinuta zbog pandemije koronavirusa.

"Čestitke Mikeu Budenholzeru i Billyju Donovanu na ovoj prestižnoj nagradi", kazao je Rick Carlisle, trener Dallas Mavericksa i predsjednik Udruženja trenera NBA (NBCA).

"Mike je vodio Buckse do najboljeg rezultata lige drugu sezonu zaredom, a Billy je postao tek četvrti aktivni trener koji je odveo svoju momčad do doigravanja u svojih prvih pet sezona", objasnio je Carlisle.

U 58 godina koliko se dodjeljuje ova nagrada, samo je šest dobitnika osvojilo naslove prvaka NBA, a među njima Popovich, zadnja dva puta 2003. i 2014., piše Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close