Pojasnio kako stvari stoje

Bryant: I ostatak svijeta igra dobru košarku

''I danas je u svijetu košarke situacija takva da ćemo mi nekada pobjeđivati, nekada ne. Košarka koja se igra je vrhunska i nema nikakve veze u kojem sastavu će doći naša reprezentacija'', kazao je.
Sport / Košarka | 14. 09. 2019. u 18:29 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kobe Bryant je dva navrata nosio dres reprezentacije. U oba slučaja Ameri su uzeli zlato. U Pekingu i Londonu. Ovaj put je u Kini kao veleposlanik Svjetskog prvenstva. Stigao je na završnicu, utakmice polufinala je promatrao u društvu još jedne legende svjetske košarke, Manua Ginobilija.

Nakon utakmica polufinala u kojima nije bilo Amerikanaca najbolje pojasnio kako stvari stoje.

''Ostatak svijeta je uhvatio korak. I danas je u svijetu košarke situacija takva da ćemo mi nekada pobjeđivati, nekada ne. Košarka koja se igra je vrhunska i nema nikakve veze u kojem sastavu će doći naša reprezentacija. Sada je takvo vrijeme da nitko više ne može biti siguran da će Amerika šetnjom doći do medalje. Neće. Davno je bila Barcelona 1992., davno je bio Dream Team. Uostalom, sjetite se kakvih smo mi imali problema 2008. u finalu sa Španjolskom. Morali smo odigrati ludu posljednju četvrtinu da bismo osvojili zlato'', pojasnio je Bryant.

Amerikanci su nastup na Svjetskom prvenstvu na kraju završili kao sedmi pobijedivši Poljsku 87:74 čime je službeno potvrđen najlošiji plasman ove selekcije na Svjetskim prvenstvima ikada. Do Ljubljane nikada nisu bili lošiji od četvrtog mjesta, a onda su završili kao peti.

Taj rezultat su ponovili osam godina kasnije u Manili, dok su prvu veliku blamažu doživjeli 2002. u Indianapolisu. Na domaćem parketu su bili šesti. U drugom krugu su izgubili od Argentine, u četvrtfinalu od Jugoslavije, pa na kraju od Španjolske u borbi za peto mjesto.

Na kraju su imali omjer šest pobjeda tri poraza. Izbornik je bio George Karl, igrali su između ostalih Baron i Antonio Davis, Ben Wallace, Shawn Marion, Reggie Miller, Paul Pierce, Michal Finley.

Kopirati
Drag cursor here to close