SP u košarci

Brazil srušio Grčku za drugi krug

Anderson Varejao je bio prvo ime Brazila sa 22 koša i devet skokova. Sousa je postigao 15, a Barbosa 13 poena. Grke je predvodio Printezis sa 20 poena, a Nick Calathes je ubacio 16.
Sport / Košarka | 03. 09. 2019. u 16:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Brazila nadoknadili su 17 koševa zaostatka s kraja druge četvrtine i u iznimno napetoj završnici svladali favoriziranu Grčku sa 79-78 za prvo mjesto u skupini F i plasman u drugi krug Svjetskog prvenstva u Kini.

Momčad Aleksandra Petrovića limitirala je najboljeg igrača prošle NBA sezone Giannisa Antetokounmpa na 13 koševa, a od -17 (23-40) u 18. minuti, Brazilci su serijom 13-0 dohvatili Grke već u 22. minuti. Iako je Brazil u zadnju minutu ušao s vodstvom 76-71 i loptom u rukama, zahvaljujući pogrešci Rafe Luza i neujenačenom sudačkom kriteriju, Grčka je dvaput imala priliku za povratak.

Luz je izgubio loptu i prema procjeni sudaca napravio nesportsku pogrešku pa su Grci s dva pogođena slobodna bacanja Papanikolaoua i trice Printezisa došli do izjednačenja. Brazil je 14.4 sekunde prije kraja košem Varejaoa poveo 78-76 i zahvaljujući Caboclou obranio se od pokušaja 'aleyoopa' za Antetoukounmpa koji je napravio faul na Barbosi. Ovaj je pogodio jedno od dva bacanja za 79-76, ali je lukavi Sloukas izborio faul za tri slobodna bacanja. Pogodio je prva dva, ali ne i treće te je opet uz odličnu skakačku reakciju Cabocloa Petrovićeva reprezentacija došla do zaslužene pobjede.

Anderson Varejao je bio prvo ime Brazila sa 22 koša i devet skokova. Sousa je postigao 15, a Barbosa 13 poena. Grke je predvodio Printezis sa 20 poena, a Nick Calathes je ubacio 16, javlja Hina

U četvrtak (10 sati) će Brazilci igrati protiv posljednjeplasirane Crne Gore za maksimalan učinak, dok će o drugom mjestu odlučivati Grčka i Novi Zeland (14 sati) u međusobnom obračunu.   

Litva je u skupini H ostvarila još jednu uvjerljivu pobjedu svladavši Kanadu sa 92-69. Tako su Litavci osigurali nastup u drugom krugu, a u četvrtak (13.30 sati) će protiv Australije igrati za prijenos maksimalnog broja bodova u sljedeću fazu. Edagaras Ulanovas je sa 15 koševa bio najbolji strijelac Litve, a blizu 'double-double' učinka bili su Jonas Valančiunas (13 poena, osam skokova) i Domantas Sabonis (10 poena, osam skokova). Reprezentaciju Kanade, koja će u borbu od 17. do 32. mjesta, predvodio je Kyle Wiltjer sa 24 koša.

Kopirati
Drag cursor here to close