EURO 2021

Bosnić: Želimo pobjedama započeti kvalifikacije

''Penavin klub igra Euroligu i nije mu dozvolio da se odazove. Gordić se želi vratiti u nacionalni tim, međutim imao je ozljedu. Raduje me da će doći u Tuzlu da nas bodri protiv Grčke'', zaključio je Bosnić.
Sport / Košarka | 17. 02. 2020. u 14:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine gostujućom utakmicom protiv Latvije u petak započinje kvalifikacije za europsko prvenstvo 2021. godine.

Tri dana kasnije izabranici izbornika Vedrana Bosnića, koji se okupljaju u Sarajevu, igrat će u Tuzli protiv reprezentacije Grčke.

Izbornik Vedran Bosnić upozorio je da su protivnici BiH reprezentacije koje se nalaze u vrhu europske košarke, te naglasio da BiH u ova dva meča želi upisati pobjede.

''Večeras ćemo biti kompletni i raduje me što nema ozljeda. Naši protivnici su redovni sudionici europskih prvenstava koji se često plasiraju među osam najboljih ekipa. Oni možda jesu favoriti, ali mi se spremamo da ih pobijedimo. Ako budemo odigrali svi na maksimalnoj razini mi to možemo uraditi. Idemo da se borimo, jer želimo igrati europsko prvenstvo'',  izjavio je Bosnić na današnjoj konferenciji za medije.

Izbornik smatra da će meč protiv Latvije biti teži jer je u pitanju gostujući teren, ali i reprezentacija koja igra neugodnu, brzu košarku s velikim brojem šuteva s vanjskih pozicija.

''Najvažnije je da odigramo timski i da probamo zaustaviti njihovu brzu igru u tranzicijama. Ako u tome uspijemo i ako im ne dozvolimo veliki broj poena, možemo doći do pobjede. Protiv Grčke igramo u Mejdanu tako da očekujem da će u Latviji biti teže doći do pobjede. Dobra su reprezentacija, imaju novog izbornika, ali je i njima to prva utakmica'', ističe Bosnić.

Osvrnuo se i na izostanak Nemanje Gordića Ajdina Penave koji su željeli, ali neće moći pomoći reprezentaciji BiH u ovim kvalifikacijskim utakmicama.

''Penavin klub igra Euroligu i nije mu dozvolio da se odazove. Gordić se želi vratiti u nacionalni tim, međutim imao je ozljedu. Raduje me da će doći u Tuzlu da nas bodri protiv Grčke'', zaključio je Bosnić.

Kapetan reprezentacije BiH Miralem Halilović naglašava da se u Sarajevu okupljaju najbolji košarkaši kojima BiH u ovom trenutku raspolaže.

''Dobro je što su se odazvali svi koji su zdravi. Navikli smo na sustav rada izbornika Bosnića i vjerujem da ćemo biti spremni iako nemamo mnogo vremena za pripreme. Dobro je što imamo kontinuitet u radu. Vjerujem da uz odgovarajući pristup možemo upisati pobjede. Latvija ima sustav protiv kojeg moramo igrati, a očekujem da će Grci, koji se sigurno dobro međusobno poznaju, po običaju igrati statičnu košarku'', rekao je košarkaš.

Reprezentacija BiH će 19. veljače otputovati u Latviju gdje će 21. veljače igrati prvu kvalifikacijsku utakmicu. Tri dana kasnije u Tuzli će igrati protiv Grčke.

Kopirati
Drag cursor here to close