13. po redu

Bosna protiv Krke na otvaranju memorijala ''Mirza Delibašić''

Sport / Košarka | 29. 08. 2017. u 09:09 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Memorijalni košarkaški turnir ''Mirza Delibašić'', 13. po redu, bit će održan 9. i 10. rujna u KSC Skenderija u Sarajevu.

Pored organizatora turnira - Košarkaškog kluba Bosna Royal, na memorijalu će nastupiti još slovenačka Krka iz Novog Mesta, tuzlanska Sloboda i Budućnost iz Podgorice.

Kako je Feni kazao sportski direktor Bosne Royal Damir Krupalija, Bosna će prvu utakmicu igrati protiv Krke, jednog od konkurenata ''studenata'' u debitantskoj sezoni ABA 2 lige.

''Krka je jedna od najjačih ekipa koja će nastupiti u ABA 2 ligi i bit će to dobra provjera za naš tim. Ne bi bilo loše da odigramo utakmicu protiv Budućnosti koja svake godine igra final four ABA lige. Tu bi najbolje vidjeli koliko naša ekipa može protiv timova iz regije'', rekao je Krupalija.

Memorijal će biti generalna proba pred prvi susret kvalifikacija za FIBA Ligu prvaka protiv Ludwigsburga, koji je na rasporedu 19. rujna.

Bosnu u novoj ezoni očekuje borba na četiri fronta - domaćem prvenstvu, Kupu Bosne i Hercegovine, drugoj regionalnoj ABA ligi, te u kvalifikacijama za FIBA Ligu prvaka

''Studenti'' u novu natjecateljsku sezonu ulaze pod vodstvom novog trenera Aleksandra Damjanovića koji pred sobom ima zadatak da posloži tim koji bi mogao ugroziti višegodišnju dominaciju Igokee.

Kopirati
Drag cursor here to close