90:81

Bosna pobijedila Igokeu i izborila majstoricu

Sport / Košarka | 16. 05. 2017. u 20:05 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Bosne Royal večeras su u Skenderiji svladali ekipu Igokee u četvrtoj utakmici finala play-offa prvenstva BiH rezultatom 90:81.

Ovom pobjedom Bosna je izjednačila rezultat finalne serije na 2:2, a novog pobjednika prvenstva odlučit će peta utakmica u Laktašima.

Tim iz Aleksandrovca je bolje otvorio susret i dominirao u prvoj četvrtini koju je agresivnim napadom i preciznim šutevima završio u svoju korist 24:18.

I u nastavku je gostujuća ekipa imala blagu dominaciju a na poluvrijeme je otišla pri rezlutatu 48:42.

U drugom dijelu ''studenti'' su počeli mnogo bolje te napravili seriju i nakon nekoliko minuta poravnali rezultat te prešli u vodstvo, koje su u trećoj četvrtini lagano povećavali, a u jednom dijelu su imali deset poena razlike u odnosu na protivnika.

U finalnom dijelu utakmice ekipa Dušana Gvozdića zadržala je tempo i uspjela ostvariti bitnu pobjedu te neizvjesnu završnicu play-offa.

Ovo je bila i oproštajna utakmica Saše Vasiljevića od sarajevske publike koji se na nakon pete utakmice oprašta od aktivnog igranja.

Najefikasniji u timu Bosne bio je Maksim Šturanović sa double-double učinkom 27 poena i 11 skokova dok je Goran Ikonić postigao 15 poena.

Kod Igokee najviše je ubacio James Robinson - 22 koša.

Peta utakmica između Bosne i Igokee se igra u Laktašima u subotu.

Kopirati
Drag cursor here to close