Drama na Gripama

Bosna izgubila od Splita nakon tri produžetka

Split je nakon tri produžetka u dramatičnoj utakmici na Gripama slavio protiv sarajevske Bosne
Sport / Košarka | 18. 11. 2017. u 11:43 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Bosne Royal izgubili su u gostima od ekipe Splita sa 107:106, u susretu šestog kola regionalne Druge ABA lige koji je okončan nakon tri produžetka.

U neizvjesnom susretu Bosna Royal je tijekom prve tri četvrtine držala rezultatski priključak s domaćom ekipom. Prva četvrtina pripala je domaćinu rezultatom 21:15, dok se u drugom razdoblje igre igralo ''koš za koš'', pa je četvrtina završila neriješeno (21:21). Bosna je bila nešto bolji protivnik u trećoj četvrtini koju je dobila s 26:21.

Split je u jednom trenutku posljednje četvrtine imao dvoznamenkastu prednost, ali sarajevska momčad je uspjela pogoditi nekoliko šuteva za tri koševa i 29 sekundi prije kraja susreta doći do poravnanja (79:79).

Deset sekundi prije kraja košarkaš Splita Pavle Marčinković pogađa šut za tri koša, ali novo izjednačenje i prvi produžetak donosi trica Aleksandra Radukića.

U prvom produžetku obje momčadi su ponovno igrale izjednačeno, a to razdoblje igre okončani je rezultatom 9:9, pa je utakmica otišla u drugi produžetak.

Video: Sažetak utakmice KK Split - KK Bosna Royal

Drugi produžetak završen je identičnim rezultatom, te je susret ušao u treći produžetak u kojem su se domaći košarkaši nešto bolje snašli i dobili utakmicu rezultatom 107:106. Bosna je imala posljednji napad za pobjedu, no nije ga uspjela realizirati.

Najefikasniji u momčadi Splita bio je Scott s 26 koševa, a Barčinković je dodao 19. U redovima Bosne Royal istaknuli su se Pašajlić s 26 i Šturanović s 22 koša.

Bosna je nakon šest odigranih kola upisala dvije pobjede i četiri poraza.

Kopirati
Drag cursor here to close