26-godišnji Širokobriježanin

Boris Barać potpisao za Porto

Širokobriježanin je potpisao jednogodišnji ugovor.
Sport / Košarka | 01. 08. 2018. u 10:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Boris Barać (26) novi je košarkaš portugalskog Porta, objavio je klub na službenoj web stranici.

Širokobriježanin je potpisao jednogodišnji ugovor.

''Porto je izvrstan klub i bio sam jako zadovoljan pozivom. Čuo sam sve najbolje o klubu i uzbuđen sam zbog igranja u Portu. Najvažnije je da ću se boriti naslov prvaka - to je moja najveća motivacija. Želim pomoći klubu u osvajanju državnog prvenstva i kupa te da ostvarimo dobar rezultat u Europi. Veoma sam uzbuđen što nastavljam svoju karijeru u takvom sjajnom klubu i u tako lijepom gradu'', izjavio je Barać za službenu klupsku stranicu.

Barać je ponikao u omladinskim kategorijama Širokog te je za seniorsku momčad odigrao četiri sezone. U rujnu 2014. otišao je u zagrebački Cibonu gdje se nije dugo zadržao jer će već u prosincu potpisao za Zadar u kojem je igrao sve do kraja sezone 2017. godine. Te godine u kolovozu potpisao je za češki Nymburk s kojim je prošle sezone osvojio prvenstvo i kup.

U novom klubu pridružio mu se i playmaker Toni Prostran (27).

''Boris Barać je angažiran na poziciji 4, ali također može igrati na poziciji 5 odnosno centra. Također, riječ je o igraču koji ima izuzetno dobar šut za tri'', izjavio je, između ostaloga, trener Porta Moncho Lopez.

Kopirati
Drag cursor here to close