doigravanje

Bojan Bogdanović opet u glavnoj ulozi u pobjedi Netsa

Sport / Košarka | 28. 04. 2015. u 08:29 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su izgubili prvih šest ovosezonskih dvoboja protiv Atlante, košarkaši Brooklyna zaredali su s dvije pobjede u svom Barclays Centeru i seriju prvog kruga doigravanja učinili potpuno otvorenom i neizvjesnom, a svoju je važnu ulogu u pobjedi 120:115 izborenoj u produžetku imao i Bojan Bogdanović.

Hrvatski reprezentativac ponovno je bio u početnoj petorci i u igri proveo gotovo 44 minute (43:55). Bogdanović je ubacio 15 poena gađajući iz igre 6-12 (trice 3-6), pokupio je šest skokova i podijelio tri asistencije.

"Bila je to stvarno odlična utakmica. Želim zahvaliti navijačima što su bili uz nas, što su nas podržali i nadam se da će takvi biti i u šestoj utakmici. Opet smo odigrali dobro drugo poluvrijeme. Malo smo se mučili u obrambenom skoku kad smo igrali s nižom postavom, ali borili smo se do kraja i zaslužili ovu pobjedu", rekao je Bogdanović nakon dvoboja u kojem je briljirao Deron Williams.

Mogli su Netsi do pobjede i bez produžetka, ali su dopustili Paulu Millsapu (16 koševa, 12 skokova) prelagan koš za izjednačenje na 104-104, 16 sekundi prije kraja, pri čemu je najveći krivac ispao Bogdanović.

"Napravio sam veliku pogrešku u tom preuzimanju. Nisam mu smio dopustiti da tako lako dođe do polaganja", priznao je Mostarac koji se za svoju pogrešku iskupio u produžetku pogodivši tricu za vodstvo 114-113 85 sekundi prije isteka vremena, nakon čega Netsi više nisu ispuštali prednost.

Peta utakmica serije na četiri pobjede na rasporedu je u noći sa srijede na četvrtak u Atlanti.

Za iznenađenje večeri pobrinuli su se košarkaši Milwaukeeja koji su se nakon početnih 0-3 u seriji s Chicagom i nesretnog domaćeg poraza u dva produžetka u trećoj utakmici, vratili slavljem 94:88 u United Centeru.

Slijedeći primjer Milwaukeeja i Portland se odbio predati u seriji s Memphisom, iako su Grizzliesi izašli kao pobjednici u prva tri dvoboja. Portland je slavio u četvrtoj 99:92 pred svojim navijačima.

Kopirati
Drag cursor here to close