Kakav koš!

Bogdanović zabio tricu sa zvukom sirene za pobjedu

"Iznenadilo me što sam dobio ovacije na nogama cijele dvorane, bez obzira na šut za pobjedu. Bila je sjajna atmosfera, kao u play-offu", rekao je Bogdanović.
Sport / Košarka | 09. 11. 2019. u 09:47 Bljesak.info
Every Angle Of Bojan Bogdanovic's Buzzer Beater

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bojan Bogdanović apsolutni je junak Utah Jazza! Nije samo bio prvi strijelac utakmice s 33 koša, što mu je rekord sezone, nego je i zabio tricu sa zvukom sirene za pobjedu protiv Milwaukee Bucksa 103:100.

Njegova peta trica na utakmici okončala je niz obostranih pogrešaka u samoj završnici. Donovan Mitchell zapravo je trebao riješiti utakmicu, ali mu je u prodoru George Hill ukrao loptu i pozvao time out 2,3 sekunde prije kraja. Posjed je otišao na stranu Bucksa, ali ni oni nisu uspjeli uputiti šut za pobjedu jer je Khris Middleton napravio korake 1,3 sekunde prije sirene.

Joe Ingles izveo je loptu, Babo je otrčao u kut, primio je, šutnuo iz okreta i pogodio za erupciju oduševljenja u Salt Lake Cityju.

"Iznenadilo me što sam dobio ovacije na nogama cijele dvorane, bez obzira na šut za pobjedu. Bila je sjajna atmosfera, kao u play-offu", rekao je Bogdanović, prenosi Index.

Za 37 i pol minuta igre zabio je 33 koša uz šut 9-19, pogodio je pet od 10 trica i svih 10 slobodnih bacanja, a uhvatio je i pet skokova.

Hrvatski as bio je prvo ime utakmice iako je na drugoj strani bio aktualni MVP Giannis Antetokounmpo koji se zaustavio na 30 koševa i 13 skokova. Greek Freak ga je, u pokušaju da ga zaustavi, u četvrtoj četvrtini pogodio prstom u oko i pomaknuo mu leću, ali to ga nije omelo da zabije odlučujuću tricu ili je Bojan već došao do te razine da ovakve šuteve pogađa i "zatvorenih očiju".

Giannis je 28 od svojih 30 koševa zabio u drugom poluvremenu, doveo Buckse do jedinog vodstva na utakmici 89:88, ali je uskoro ispao zbog šestog prekršaja.

Dragan Bender još nije debitirao za Milwaukee.

Kopirati
Drag cursor here to close