Mlađi igrači na dokazivanju

VIDEO | Bh. košarkaški reprezentativci pripremaju se za Kinu

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Amar Gegić jedan je od iskusnijih košarkaša koji će braniti boje BiH na turniru, iako mu je tek 21 godina.
Sport / Košarka | 29. 06. 2019. u 15:08 Fena
Borbenost nikada nije višak u dresu reprezentacije BiH
Kopirati

Seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine na Ilidži se priprema za turnir u Kini koji će biti održan od 12. do 22. srpnja. 

Izbornik Vedran Bosnić za ovu reprezentativnu akciju pozvao je dosta mladih igrača koji će u Kini dobiti priliku da se dokažu i eventualno izbore za stalno mjesto u selekciji BiH.  

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Amar Gegić jedan je od iskusnijih košarkaša koji će braniti boje BiH na turniru, iako mu je tek 21 godina. 

Gegić u izjavi za Fenu naglašava da ekipa nema mnogo vremena da se uigra, ali očekuje da će svi igrači pružiti maksimum da se dokažu.  

Tekst članka se nastavlja ispod banera


''Nemamo mnogo vremena da se uigramo. Novim igračima bih poručio da borbenost nikad nije višak i da je to primarno što trebaju pokazati izborniku kad obuku dres reprezentacije. Kada ste borbeni sve drugo samo po sebi dođe. Moramo se pokazati kao tim i rezultat sigurno neće izostati'', rekao je Gegić.  

Dodao je da zna koje zemlje će nastupiti na turniru, ali da su sastavi ekipa trenutno nepoznati.  

Bosnić će u Kinu povesti sljedeću ekipu: Sani Čampara (Andorra II, Španjolska), Amar Gegić (Partizan, Srbija), Amar Balić (Capo d'Orlando, Italija), Adi Zahiragić (Spars), Almir Hasandić (Spars), Adin Vrabac (Spars), Rijad Avdić (Bayern II, Njemačka), Njegoš Sikiraš (Tormes, Španjolska), Kenan Kamenjaš (Spars), Amar Alibegović (Virtus Roma, Italija), Ismet Sejfić (Šenčur, Slovenija), Emir Ahmedović (Šentjur, Slovenija), Samir Šehić (Tulane, NCAA), Mirza Bulić (Coruna, Španjolska), Nedžad Muratović (Ourense, Španjolska), Ibrahim Durmo (Spars) i Abdulah Kamerić (Alba II, Njemačka). 

Novi naturalizirani Amerikanac u redovima BiH John Robertson neće nastupiti na ovom turniru jer se trenutno nalazi u fazi pribavljanja potrebne dokumentacije za nastup u dresu BiH.

Kopirati