Eurokup

Andorra prekinula Cedevitin niz

Cedevita je ovim porazom prekinula niz od sedam uzastopnih pobjeda
Sport / Košarka | 14. 12. 2017. u 09:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U susretu 8. kola A skupine Eurokupa košarkaši Cedevite su na gostovanju u Andorri izgubili od MoraBanc Andorre 71-78.

Hrvatski prvak je imao priliku pobjedom osigurati plasman u TOP 16 i to dva kola prije kraja natjecanja po skupinama. Međutim, prolaz u drugi krug natjecanja tražit će u posljednje dvije utakmice - 20. prosinca kod Uniksa, te u zadnjem kolu 27. prosinca kod kuće protiv Levalloisa.

Nakon lošeg ulaska u utakmicu i minusa od sedam razlike na koncu prve četvrtine (19-26), Cedevita se u drugoj četvrtini vratila u igru smanjivši na samo koš zaostatka (39-38), a na odmor je otišla s tri koša minusa (38-41). U trećoj dionici Cedevita je povela (46-43) i vodila je do posljednje dvije minute kada je domaćin pobjegao na plus pet (58-53). U posljednjoj četvrtini igra Cedevite se raspala i domaćin odlazi na 13 koševa viška (71-58) nakon čega više nije bilo povratka.

Video: Sažetak utakmice Andorra - Cedevita

U domaćim redovima najefikasniji su bili Jaka Blažič sa 15 i Jaime Fernandez sa 12 koševa, dok su Cedevitu predvodili Will Cherry sa 15, Džanan Musa sa 12 i Demetris Nichols sa 11 koševa, piše Hina.

Cedevita je ovim porazom prekinula niz od sedam uzastopnih pobjeda. Aktualni prvaci Hrvatske zadnji put poraženi su još 12. studenog u gostima kod Budućnosti VOLI. Nakon toga su nanizali pobjede protiv Torina u gostima, Mornara kod kuće, Jazina u gostima, MZT-a, Splita i Darussafake kod kuće te kod Partizana u gostima.

U drugom susretu iz ove skupine Darušafaka je na gostovanju pobijedila Uniks 79-75. Goste su do pobjede predvodili Scottie Wilbekin sa 19 i Stanton Kidd sa 11 koševa, dok su kod Uniksa najefikasniji bili Stephane Lasme sa 18 i Quino Coplom sa 16 koševa.

Na ljestvici vodi Darušafaka sa 15 bodova, Uniks ima 13 bodova, Cedevita 12, Andorra 11, Torino 10, a Levallois devet bodova.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close