Nezaustavljivi

Amerikanci dostigli -15 i ušli u finale Olimpijskih igara

Amerikanci su još jednom sami sebi stvarali probleme, no na koncu igrači izbornika Gregga Popovicha izborili su još jedan nastup u finalu Olimpijskih igara pobjedom protiv Australije 97:78.
Sport / Košarka | 05. 08. 2021. u 11:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od 2008. godine, Amerikanci dominiraju olimpijskom košarkom, a kako su tekle pripreme za japanske OI, činilo se kako bi mogli imati velikih problema.

No, nakon poraza od Francuske na otvaranju turnira, Amerikanci su pobijedili u svim utakmicama, sada zaključno i s polufinalom protiv vrlo dobre Australije.

Australci su na OI doveli nikad jaču momčad iako ponovno nije nastupio Ben Simmons, bez poraza su stigli do polufinala, a tu su Amerikancima stvarali velike probleme u prvom poluvremenu. U jednom trenutku vodili su čak 15 razlike (41:26), međutim 'dopustili' su protivniku da se ipak primakne na samo tri poena zaostatka prije kraja prvog dijela.

U nastavku, Amerikanci su bili nezaustavljivi, treću četvrtinu dobili su s 32:10 i utakmica je bila riješena.

Kevin Durant je još jednom bio izvrstan s 23 poena i devet asistencija, Devin Booker pridodao je 20 koševa. Australce je predvodio Patty Mills s 15 poena i osam dodavanja, Dante Exum ubacio je 14.

U drugom polufinalu sastaju se dvije neporažene reprezentacije, Slovenija i Francuska, utakmica počinje u 13 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close