Udine

U Italiji napadnuti košarkaši Srbije

- Govorio je svašta, da je Kosovo Albanija, a ne Srbija... Djeca su se sportski ponašala, rukom su mu pokazali da se skloni, ali je on postao još agresivniji, sišao je s bicikla i počeo da ih juri nožem ...
Sport / Košarka | 15. 08. 2019. u 23:30 Srna

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaše kadetske reprezentacije Srbije napao je večeras u talijanskom gradu Udine muškarac za koga se pretpostavlja da je albanske nacionalnosti, prenose beogradski mediji.

"Djeca su dobila slobodno da prošetaju, bili su zajedno u majicama Srbije, a onda je počeo da ih prati jedan Albanac, vozeći bicikl", rekao je za B92 potpredsjednik Košarkaškog saveza Srbije Igor Rakočević.

On kaže da je napadač počeo da dobacuje igračima.

"Govorio je svašta, da je Kosovo Albanija, a ne Srbija... Djeca su se sportski ponašala, rukom su mu pokazali da se skloni, ali je on postao još agresivniji, sišao je s bicikla i počeo da ih juri nožem. Djeca su uspela da pobjegnu i da se zatvore u hotel", rekao je Rakočević.

Rakočević kaže da je delegacija Srbije razočarana i ljuta na FIBA i organizatore.

"Dosad nije postojala nijedna osoba koja bi vršila osiguranje naših igrača, ni u gradu, ni u hotelu. Obratit ćemo se našoj Ambasadi da bismo dobili zaštitu", istaknuo je Rakočević.

Kopirati
Drag cursor here to close