Minus 15

'Plemići' porazom krenuli u obranu naslova

Velika konfuzija vlada u igri Zrinjskog od početka ove sezone u kojoj ništa ne štima kako treba.
Sport / Košarka | 21. 10. 2018. u 21:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekipa Mladosti u nedjelju je u Mrkonjiću iznenadila i zasluženo slavila protiv aktualnog prvaka Bosne i Hercegovine momčadi Zrinjskog rezultatom 92:77.

Od početka su Mrkonjićki košarkaši dali do znanja protivnicima da će skupo prodati kožu i na kraju im se sve višestruko isplatilo.

Velika konfuzija vlada u igri Zrinjskog od početka ove sezone u kojoj ništa ne štima kako treba. Mrkonjićki košarkaši detektirali su sve probleme Mostaraca i večeras ih zasluženo pobijedili bez ikakve mrlje, ubacivši im čak 92 poena.

Curilo je u obrani Mostaraca večeras kao nekad na Titanicu a ujednačeni napad domaćina na kraju je dotukao favoriziranog protivnika čak i popravivši koš razliku na njemu, prenosi SportSport.ba.

Bivao je Zrinjski stalno u zaostatku u drugom poluvremenu, a kada je uspio doći na 71:70 i kad se činilo da će preokrenuti sve u svoju korist ukazao se Koča Jovović koji je s dvije trojke potopio prvake koji se više nisu uspjeli vratiti nakon toga.

Dušan Stanković s 18 i Koča Jovović sa 16 poena najbolji kod Mladosti, a odlične role imali su Miloš Marković s 15 i Stefan Mitrović s 13 poena.

Zrinjski, koji je u ovoj utakmici zaboravio na obranu i kolektivnu igru su predvodili Todorović sa 16 i Sokolović s 15 poena.

Božović sa 44 poena predvodio OKK Slobodu do pobjede protiv Bosne Royal

Košarkaši OKK Slobode pobjedom su startali u novoj prvenstvenoj sezoni, pobijedivši večeras u dvorani Mejdan ekipu sarajevske Bosne Royal rezultatom 83:73 (25:26, 18:17, 14:13, 26:17).

Utakmica je u prvom dijelu velikim dijelom bila u 'egalu', mada je domaći sastav češće bio u vodstvu. Nije bilo prilike da se jedna ili druga ekipa rezultatski značajnije 'odlijepe', a je i poluvrijeme završeno bez pobjednika – 43:43.

U ovom dijelu susreta najistaknutiji igrači bili su Milivoje Božović sa 17 poena, odnosno u ekipi 'studenata' King Leland koji je upisao 18 poena.

Na krilima Božovića tuzlanska ekipa  je u nastavku dominirala i lagano stvarala prednost, u čemu su imali veliku podršku publike. Božović je na kraju i bio prevaga u ekipi pobjednika s 44 postignutih poena.

Osim Božovića, najviše poena u domaćem timu postigli su Zlatko Jovanović 18 i Jasmin jakupović 12.

U ekipi Bosne Royal King Leland je postigao 25, a Atif Durak 13 poena.

Prvenstvo BiH bez Igokee

"Košarkaši Igokee ove sezone, osim prvog dijela Prvenstva Bosne i Hercegovine, neće igrati niti Ligu 6, pa samim tim ekipa iz Aleksandrovca neće imati priliku da se bori za titulu prvaka BiH", potvrđeno je Nezavisnim novinama iz ureda Košarkaškog saveza BiH.

Višestruki prvaci BiH i aktualni osvajači Kupa, kako sada stvari stoje, biće fokusirani isključivo na regionalnu ABA ligu, a ostaje tek da se vidi hoće li i kako u vezi s tim pitanjem reagirati i novoizabrano rukovodstvo Košarkaškog saveza BiH, na čijem čelu je od subote i službeno proslavljeni bh. košarkaš Mirza Teletović.

Kopirati
Drag cursor here to close