Vau, vau

Kanter s ponosom pokazao američke papire: "Hido, jesi li još uvijek Erdoganov ker?"

"Ovo su moje putne isprave, ne postoji problem s vizom - mogu ići u London. Ili si izgubio kontakt sa stvarnošću, ili su još uvijek Erdoganov ker. Nastavi mahati repom", napisao je Kanter.
Sport / Košarka | 08. 01. 2019. u 09:00 Bljesak.info/SS

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekada proslavljeni NBA košarkaš, a danas predsjednik Košarkaškog saveza Turske Hidayet Turkoglu danas je poslao otvoreno pismo Enesu Kanteru, 'odbačenom' turskom košarkašu.

Ovaj 26-godišnji košarkaš New Yorka poručio je da neće s ekipom putovati u London gdje će njegov tim odigrati utakmicu protiv Washington Wizardsa 17. siječnja, uz obrazloženje da se plaši za sigurnost u Europi i straha da bi ga turski tajni agenti mogli ubiti, jer je on otvoreni kritičar turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

Kanter, koji također otvoreno podržava Fethullaha Gülena, brzo je dospio na metu Turkoglua, koji je tijekom dana poručio da se košarkaš Knicka ne boji atentata, već da zapravo ne može u London zbog neposjedovanja vize.

"Zabrinuto sam primio vijesti o tome da košarkaš New York Knicksa Enes Kanter neće putovati u London zbog straha za vlastitu sigurnost. Kanter je član terorističke organizacije Fethullaha Gülena i jasno je da on ne želi da ode u Veliku Britaniju zbog toga što će imati problema s vizom, a ne zbog potencijalnog atentata. Takve izjave samo su dio strategije kaljanja ugleda Turske, kao i pokušaji skretanja pažnje na sebe. Kanter je tako napao i britanske sigurnosne službe u pokušajima da pogorša odnose Turske i Velike Britanije. Očigledno je da su njegove izjave iracionalne i da prkose istini", izjavio je Turkoglu.

Kanterova replika stigla je veoma brzo. Na Twitteru je ovaj košarkaš priložio svoje dokumente, te Turkogla nazvao  "Erdoganovim psom" u slobodnom prijevodu.

"Ovo su moje putne isprave, ne postoji problem s vizom - mogu ići u London. Ili si izgubio kontakt sa stvarnošću, ili su još uvijek Erdoganov ker. Nastavi mahati repom", napisao je Kanter.

Kopirati
Drag cursor here to close