Hercegovački derbi

Puna dvorana vidjela uvjerljivu pobjedu Zrinjskog

Mostarci su u nedjelju navečer u krcatoj školskoj dvorani na Bijelome brijegu porazili Široki 89:73 i tako došli do prve pobjede Ligi za prvaka.
Sport / Košarka | 25. 03. 2018. u 21:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četvrti ovosezonski hercegovački derbi po treći put pripao je Zrinjskom. Mostarci su u nedjelju navečer u krcatoj školskoj dvorani na Bijelome brijegu porazili Široki 89:73 i tako došli do prve pobjede Ligi za prvaka.

Zrinjski je bio pod puno većim pritiskom jer bi eventualni poraz značio da bi polufinale bilo pod velikim upitnikom, no vrlo rano domaćin je preuzeo inicijativu i držao je sve do samog kraja. Široki nije ni u jednom trenutku vodio, nije imao niti neriješen rezultat, a da bi ovo mogla biti nova pobjeda Zrinjskog bilo je jasno na poluvremenu kada je domaćin imao 13 razlike (45:32). U zadnjoj četvrtini Široki je uspio spustiti ispod 10 razlike na 69:62, no domaćin je odgovorio serijom 6:0 i otklonio dilemu oko pobjede.

Raspoložen je bio Ivan Miličević s 21 košem, a Amerikanac Toure Murry predstavio se domaćoj publici s 19 koševa za 25 minuta. Solidan je bio i drugi Amerikanac Torrion Brummitt sa 17 poena i 9 skokova.

Kod Širokog su također prednjačili Amerikanci - TJ Cromer s 18 koševa i Elijah Macon s 11, koliko je ubacio i Dario Drežnjak za samo 15 minuta.

Zrinjski (1-1) u idućem kolu koje se igra u subotu gostuje kod Sparsa, a Široki na svom parketu dočekuje Bosnu.

Kopirati
Drag cursor here to close