Finale Herceg-Bosne

KK Posušje ili HKK Čapljina: Tko će u košarkašku elitu BiH?

Finalna serija utakmica počinje u nedjelju 14. travnja 2019. u Posušju s početkom u 19 sati .
Sport / Košarka | 11. 04. 2019. u 13:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom odigravanja finalnih utakmica košarkaškog prvenstva Herceg Bosne za sezonu 2018./2019, između KK Posušje i HKK Čapljina, u četvrtak je  u prostorijama KS Herceg -Bosne u Mostaru održana tiskovna konferencija na kojoj su se novinarima  obratili treneri obadvije momčadi Josip Plantak i Boris Džidić, te igrači Polić i Petrić.

O stanju u ekipi i očekivanjima KK Posušje, prije početka  finalnih utakmica svoje razmišljnje je iznio trener Plantak:
 
- Ekipe KK Posušje i HKK Čapljina su se plasirale zasluženo u finale pokazavši najkonstantniju formu  , prednost domaćeg terena neće biti velika prednost i šanse za osvajanje prvenstva su podjednake .
 
Momčad  KK Posušje dočekuje spremno finalnu seriju bez ozlijeđenih igrača.
 
  - Zahvaljujem KS Herceg-Bosne na uloženom trudu da se podigne kvaliteta košarke na prostoru Herceg-Bosne kao i na dobroj organizaciji  cijelog prvenstva. Ove godine značajno se podigao kvalitet košarke zbog participacije nekih klubova koji proteklih godina  nisu imali jake  seniorske rostere u prvom redu mislim na HKK Brotnjo i OKK Vitez. Male su razlike u kvaliteti obadvije momčadi, s tim da je ekipa Posušja nešto iskusnija i ima u rosteru sve igrače iz Posušja ,što je svakako za svaku pohvalu. Utakmice će biti neizvjesne  i vjerujem u dobru posjetu navijača u obadvije dvorane. Što se tiče dispozicije igrača, upitan je nastup Milinovića  ,a liječnici čine sve da ga što prije osposobe za nastup", kazao je trener HKK Čapljina Džidić.
 
Igrači Polić i Petrić očekuju fer i korektne utakmice ,te pozivaju navijače da u što većem broju dođu i podrže svoje momčadi.
 
Finalna serija utakmica  počinje u nedjelju 14. travnja 2019. u Posušju s početkom u 19 sati . Prednost domaćeg terena ima HKK Posušje ,a pobjednik prvenstva KS Herceg-Bosne za sezonu 2018/2019 biti će momčad  koja prva ostvari tri pobjede.
 
Pobjednik prvenstva KS Herceg-Bosne stječe pravo nastupa u prvoj ligi KS Bosne i Hercegovine za sezonu 2019/2020.
Kopirati
Drag cursor here to close