NBA

Triple-double Jokića, Denver je u finalu Zapada

Denver zasluženo ide dalje, igrali su puno više timsku košarku, a kada imaš individualce poput Jokića i Murraya, takav stil igre će uvijek pobijediti košarku 1 na 5 koju su preferirali Clippersi na čelu s Docom Riversom.
Sport / Košarka | 16. 09. 2020. u 08:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Denver Nuggetsi su u finalu Zapadne konferencije i tamo će igrati protiv Los Angeles Lakersa. U majstorici su pobijedili Los Angeles Clipperse 104:89.

Drugu seriju zaredom, Denver se vratio iz 3:1 zaostatka. Nakon što je to napravio protiv Jazza, protiv Clippersa je preokret bio još impresivniji, u petoj utakmici je okrenuo 16 razlike, a u trećoj 19 razlike. U majstorici to nije bilo potrebno. Denver se odvojio u trećoj četvrtini zahvaljujući fenomenalnom Nikoli Jokiću i Jamalu Murrayu. Srbin je završio susret s triple-double učinkom od 16 poena, 22 skoka i 13 asistencija, dok je Murray zabio 40 poena, prenosi Index.hr.

Prva četvrtina uglavnom je protekla u egalu. Clippersi su se fokusirali na limitiranje Jokićevih šuteva, puno su ga češće udvajali, no zato su do prostora dolazili njegovi suigrači.

To će do izražaja doći tek u drugom poluvremenu jer je Los Angeles drugu četvrtinu odigrao sjajnu obranu i prvi se odvojio na utakmici kada je otišao na 12 razlike. Ipak, udvajanje na Jokiću i njegove blokove najviše je koristio Jamal Murray koji je trpao iz svih pozicija i držao Denver u igri. Zabio je 20 od svojih 25 poena u prvom poluvremenu i samostalno uspio držati da prednost Clippersa ne ode iznad 15 poena. Štoviše, smanjio je razliku na samo -2 prije odlaska na odmor.

U trećoj četvrtini započeo je pad Clippersa. Denver je ušao furiozno, pogađao iz svih pozicija, redom su trpali Grant, Harris i Milsap te tako pogodili prvih pet od šest trica u četvrtini. Murray i Jokić su predvodili Nuggetse u prvom poluvremenu, a kada su im se pridružili suigrači u trećoj četvrtini. Clippersi nisu imali odgovora.

Unatoč tome, Los Angeles je u zadnji period ušao s osam poena zaostatka što se u NBA-u može stići u nekoliko minuta, ali i prije toga je bilo očito kako nemaju nikakve šanse u zadnjem dijelu utakmice.

Više od pola četvrtine nisu pogodili nijedan koš iz igre, strah se osjetio kod svakog igrača. Doc Rivers je samo pljeskao i vikao "idemo", dok je Paul George pogađao tablu, Kawhi Leonard promašivao sve što inače pogađa, a ostali igrači poput Loua Williamsa su promašivali otvorene zicere i šuteve.

Nisu Nuggetsi ofenzivno briljirali, no Jokić je navlačio pozornost obrane na sebe, pronalazio suigrače na otvorenim šutevima i zicerima, a sve je bilo riješeno nakon zakucavanja Granta za najvećih 20 razlike.

Ivica Zubac proveo je na terenu samo 14 minuta (šest poena, dva skoka), najviše zbog problema s prekršajima, no Rivers mu nije dao ni minutu u zadnjoj četvrtini kada mu je ekipa izgledala poput momčadi koja ne bi trebala biti u play-offu, a kamoli se boriti za naslov.

Veliko je ovo razočaranje za Clipperse koji su očekivali osvojiti naslov ove sezone, a sada su drugi put u pet godina s istim trenerom prokockali 3:1 vodstvo u polufinalu Zapada.

Denver zasluženo ide dalje, igrali su puno više timsku košarku, a kada imaš individualce poput Jokića i Murraya, takav stil igre će uvijek pobijediti košarku 1 na 5 koju su preferirali Clippersi na čelu s Docom Riversom.

Kopirati
Drag cursor here to close