guardiolino pravilo

Želi li naslov prvaka, Barca mora pobjeđivati u Madridu

Sport / Flash | 25. 02. 2017. u 11:10 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije prvi put da Barcelona putuje u Madrid s izgledima da, u slučaju uspjeha, stvori slobodan put za osvajanje La Lige.

Nakon nedavnog debakla protiv Paris Saint-Germaina u Ligi prvaka (0:4), mnogi su Barcelonu proglasili mrtvom za ostatak sezone. Predviđalo se da će Luis Enrique u ovoj sezoni proći kao njegov prethodnik Gerardo "Tata" Martino - samo jedan 'mršavi' trofej.

Međutim, nakon što se u srijedu na Estadio Mestalla dogodio tipičan Realov sindrom, posrtanje protiv Valencije u zaostaloj utakmici (1:2), Barca se vraća u igru za naslov prvaka Španjolske, analizira Marca.

Realovim kiksom je njihovo putovanje na sutrašnji meč protiv Atletica na Estadio Vicente Calderon došlo na potpuno drugo svjetlo.

Ne uspije li Diego Simeone pripremiti svoju momčad da zaustavi Barcu, karte će se ponovno miješati. Psihološka prednost bit će na strani Blaugrane, posebno ponesu li tri boda s Vicente Calderona.

Tvorac Barcelonine igre kojom je prethodnih sezona dominirala europskim i španjolskim nogometom, Pep Guardiola, davno je rekao: "Za osvajanje La Lige, Barcelona mora pobijediti u Madridu".

Njegovo se pravilo uglavnom potvrđivalo. Pobijediš li i Atletico i Real na njihovome terenu, šest bodova koje stekneš kao važan plijen, najčešće direktne takmace 'ubiju u pojam'.

Zadnjih godina, zahvaljujući Simeoneu, Atletico je izrastao u ekipu koja može dobiti svakoga u Europi.

Stoga je odlazak na Calderon za Barcu u zadnje vrijeme jednak odlasku na Bernabeu. Odnosno, gotovo da igra dva puta El Clasico u Madridu.

Prva meč lopta upravo će biti sutra protiv Atletica. Pobijede li, Katalonci će dobiti krila.

Kopirati
Drag cursor here to close