Pad funte

Zbog Brexita Serena Williams inkasirala manje novca na WImbledonu

Sport / Flash | 10. 07. 2016. u 10:10 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ponajbolja tenisačica svih vremena Serena Williams jučer je osvojila sedmu titulu prvakinje Grand slam turnira u Wimbledonu, ali nedavna referendumska odluka o izlasku Velike Britanije iz Europske unije u velikoj mjeri se odrazila i na tenis, pa će Williams inkasirati znatno manje novca, javlja Agencija Anadoljia.

Jučerašnjom pobjedom u finalu nad njemačkom tenisačicom Angelique Kerber, Serena je osvojila svoj ukupno 22. naslov na Grand slam turnirima, a novčana nagrada koju je za to dobila je znatno niža od ranije najavljene, a razlog je pad vrijednosti funte.

Turnir u Wimbledonu slovi za neslužbeno svjetsko prvenstvo u tenisu i pobjednice u ženskoj konkurenciji dobivaju tradicionalnu nagradu od dva milijuna funti.

Pred referendum na kojem su birači Velike Britanije odlučili izaći iz EU, dva milijuna funti su iznosila 2,97 milijuna dolara, međutim nakon referenduma funta je pala na najnižu vrijednost u posljednja tri desetljeća, pa je Serena inkasirala svega 2,59 milijuna dolara, što je za 380.000 dolara manje od planiranog.

Serena je u paru sa starijom sestrom Venus Williams slavila i u finalu ženskih parova u Wimbledonu, a i tu joj je nagradni fond "srezan" zbog pada vrijednosti funte nakon "brexita".

Pobjedom nad parom Timea Babos-Jaroslava Shvedova, sestre Williams su dobile novčanu nagradu od 350.000 funti, odnosno 453.000 dolara. Da se turnir igrao prije "brexita", Williamsove bi dobile skoro 70.000 dolara više.

Kopirati
Drag cursor here to close