Vratolomije na motociklu snimljene izbliza dronom
Francuzi Tomas Pagès i Tom 'Tomz' Panaiva ukrstili su svjetove moto akrobacija i letenja dronom slobodnim stilom, a rezultat njihove suradnje je izuzetan video uradak naslova ''Follow Me''.

Vratolomije na motociklu snimljene izbliza dronom

Sport / Flash | 15. 11. 2018. u 11:22 Bljesak.info / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuzi Tomas Pagès i Tom 'Tomz' Panaiva ukrstili su svjetove moto akrobacija i letenja dronom slobodnim stilom, a rezultat njihove suradnje je izuzetan video uradak naslova ''Follow Me''.

Tomas Pagès već duže od desetljeća pomjera granice freestyle motocrossa (FMX). On je četverostruki osvajač Red Bull X-Fighters Svjetskog prvenstva te vlasnik zlatne medalje sa X Games. Njegov imenjak i zemljak Tom 'Tomz' Panaiva jedan je od francuskih pionira freestyle vožnje drona.

Foto: Red Bull / Tomas Pagès i Tom Tomz Panaiva

Dvojica ''freestylera'' su udružila svoje vještine na snimanju videa ''Follow Me'', kojim su željeli donijeti nešto sasvim novo i jedinstveno. Cilj im je bio da gledatelja smjeste u središte akcije, tik uz Pagèsa. To su postigli zahvaljujući inovativnom načinu snimanja: video je u potpunosti snimljen dronom, sa pogledom iz prvog lica.

Dok je Pagès izvodio trikove koji su mu donijeli pobjede na brojnim natjecanjima, Panaiva ga je cijelo vrijeme pratio i kružio oko njega dronom specijalno izrađenim po njegovim specifikacijama, ponekad iz zastrašujuće blizine.

Video:  Vratolomije na motociklu snimljene izbliza dronom

''Pri jednom od skokova, bio sam 20 centimetara od njegove kacige'', otkrio je Panaiva.

Za video trajanja oko jedne minute bila su im potrebna četiri dana snimanja, treninga, proba i ponavljanja.

Brojni su se parametri morali poklopiti: pilot je morao bez greške procijeniti brzinu, uglove snimanja i razdaljinu, vozač se morao naviknuti na dron koji kruži oko njega, dok su obojica morala pratiti precizno utvrđene putanje. 

Foto: Red Bull / Kako je nastao video uradak naslova ''Follow Me''

Krajnji rezultat je vizualno impresivan video, u kojem gledatelj ima utisak da se nalazi u video igrici.

''Na prvim snimcima koje sam vidio izgledalo je kao da sam u video igrici, kao da trikove izvodim daljinskim upravljačem. Kao da se gledatelj vozi sa mnom na motociklu'', rekao je Pagès.

No, bez obzira što izgleda kao video igrica, opasnosti su bile vrlo stvarne. Panaiva je bio pod velikim pritiskom da dronom ne udari ili iz ravnoteže izbaci Pagèsa dok visoko u zraku izvodi vratolomne akrobacije.

 Motociklistu je, s druge stane, najviše dekoncentrirao zvuk drona. Povrh svega, obojica su morala u isto vrijeme odraditi svoje zadatke savršeno, kako bi krajnji rezultat bio uspješan.

Objavljen je i 'Making Of', koji prati cijeli proces snimanja, izazove s kojima se ekipa susretala i načine na koje ih je prevladala.

Video:  Evo kako je snimljen video Follow Me
Kopirati
Drag cursor here to close