roberto soldić

"Vitez iz Viteza": Soldića pod svoje okrilje uzeli najveći svjetski stručnjaci

Sport / Flash | 14. 09. 2015. u 12:39 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvadesetogodišnji Roberto Soldić iz Viteza napravio je možda i ključni korak u svojoj karijeri. Mladi Soldić uplovio je u svijet MMA, a da u tom teškom sportu ima velike ambicije pokazao je preselivši u Düsseldorf gdje ga je pod svoje uzeo Ivan Dijaković.

Jedan od najuglednijih ljudi u MMA, vlasnik University of Fighting kluba iz ovog njemačkog grada, te ujedno izbornik njemačke reprezentacije u MMA, Soldića je priključio svom timu gdje ovaj mladi Vitežanin može samo napredovati.

University of Fighting ima vrhunske stručnjake za sve borilačke sportove, primjerice trener za boks je Sukru Aksu, za MMA Gilbert Yvel, za K1 Stefan Leko…

S ovakvim stručnjacima Roberto Soldić, koji je u MMA poznat i pod nadimkom “Vitez iz Viteza”, mogao bi napredovati do jednog od najboljih boraca.

“Oduvijek sam volio sport. Kao dječak igrao sam nogomet i trenirao džudo, a počeo sam raditi u teretani odmah na kraju srednje škole. Tada krećem s prvim treninzima MMA sa svojim prijateljima nakon čega sam jako zagrizao za taj sport i krenuo se spremati za borbe bez ikakvih uvjeta”, opisuje Soldić za Bljesak.info svoje početke u ovom sportu.

Training session #1

Posted by Roberto Soldic MMA on Wednesday, 2 September 2015

“Bez stručnog nadzora bilo kakvog trenera prijavio sam se za prvi meč s iskusnijim borcem od mene gdje sam išao na njegov teren i pobijedio sam ga tehničkim nokautom u drugoj rundi. Tada su se stvari promijenile. Upoznao sam Ivana Dijakovića i preselio u Düsseldorf gdje sam se susreo sa samim velikanima ovog sporta”, dodaje Soldić.

Vitez iz Viteza iza sebe ima pet borbi, a sljedeću bi trebao imati u studenom.

“Omjer mi je 4-1, s tim da sam sve pobjede završio prekidom, a jedini poraz sam doživio na bodove, i to sam pokraden sudačkom odlukom. Spreman sam za novi izazov i hvala klubu i trenerima što su uz mene”, zaključio je Roberto Soldić za Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close