33. titula

VIDEO | Nakon pobjede u Malagi madridski Real postao prvak Španjolske

Sport / Flash | 21. 05. 2017. u 21:41 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Punih pet godina čekao je Real 33. po redu titulu prvaka Španjolske. Predsjednik kluba Perez potrošio je stotine milijuna eura na pojačanja, ali jednostavno iz sezone u sezonu Barcelona je pokazivala superiornost. Da bude još gore, u proteklih pet sezona jednom ih je čak i gradski rival Atletico posramio u borbi za naslov prvaka zemlje.

U nedjelju, u odlučujućoj utakmici u Malagi, moralo se čekati samo 100 sekundi koliko je trebalo Cristianu Ronaldu da nakon fantastične lopte Isca rutinski zaobiđe golmana i zabije za vodstvo Madriđana. To je Portugalcu bio 40. gol ove sezone i sedma sezona zaredom da mu je to pošlo za nogom.

Iako je Realu za titulu bio dovoljan i bod, ni u jednom trenutku nije izgledalo kao da će kraljevski klub ispustiti prednost. Nije Malaga uopće igrala loše, imala je neke svoje prilike, ali nakon što je Benzema u 55. minuti nakon gužve u šesnaestercu zabio i drugi gol, slavlje je moglo početi. Doduše, ovaj zgoditak postignut je iz sasvim malog, ali ipak zaleđa.

Barceloni Pirova pobjeda

I dok je u Malagi za Real išlo sve po planu, prava drama odvijala se u Barceloni. Opušteni Eibar je na Nou Campu vodio 2:0 golovima Inuija do 63. minute, a onda u 13 minuta "blackouta" sve uprskao. Prvo je Junca zabio autogol, a u 69. minuti je Messi imao priliku izjednačiti iz penala. No, promašio je da bi četiri minute kasnije Suarez izjednačio.

via GIPHY

U 76. minuti Messi je ponovno stao na 11 metara, ali ovaj put je bio precizan za 3:2. U sudačkoj nadoknadi zabio je svoj drugi gol za konačnih 4:2.

Argentskom majstoru će utjeha biti što mu je to bio 36. ovosezonski gol. Nitko drugi nije ove sezone u najjačim europskim ligama uspio toliko zabiti.

S druge strane, nitko ove sezone nije odigrao kao Real. Novi španjolski prvaci zabili su gol na svakoj od 38 prvenstvenih utakmica ove sezone, što je španjolski rekord.

Kopirati
Drag cursor here to close