muke po braci

VIDEO I Uvjerljiv poraz Salihamidžićeva Bayerna protiv Liverpoola

Sport / Flash | 01. 08. 2017. u 21:18 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi Bayernov sportski direktor Hasan Salihamidžić imao je gorak početak na klupi bavarskog kluba, gdje je s trenerom Ancelottijem i ostalima iz stručnog stožera mogao samo nemoćno gledati poraz protiv Liverpoola u polufinalu Audi Cupa.

FC Liverpool, predvođen njemačkim strategom Jürgenom Kloppom, zabilježio je uvjerljivu pobjedu od 3:0.

Na Bayernovom stadionu se okupilo 57 500 gledatelja, a utakmica se putem TV ekrana mogla gledati u 200 zemalja.

Iako je Bayern istrčao s trenutačno najboljim timom, pokazao je groznu igru i praktično doživio jednu od većih blamaža u zadnje vrijeme.

Nakon samo sedam minuta igre, najskuplji njemački transfer svih vremena Tolisso (42 milijuna eura) pogrešno je reagirao u obrani, spustivši loptu Manéu koji pogađa lijevom nogom za 1:0.

Kod gola koji je za 2:0 postigao Salah u 35. minuti visio je Bayernov branič Rafinha, a ništa bolje isti igrač nije reagirao ni u 83. minuti kada je Sturridge postigao konačnih 3:0 za Liverpool. 'Surađivao' je lošim postavljanjem i Hummels.

Redsi su Bayernu često sakrivali loptu, a Klopp je izrazio zadovoljstvo igrom svoga tima, posebno na početku drugog poluvremena.

"Sve u svemu, jedna nepovoljna igra. Tijekom čitave utakmice nismo se uspjeli postaviti kao jedna cjelina. Liverpool nas je vukao za nos. Žalac osjećam vrlo duboko", izjavio je Bayernov napadač Thomas Müller za ARD.

Utakmica je započela po jakoj kiši i oluji, a Bayern unatoč lošim vremenskim uvjetima nema puno prostora za ispriku zbog loše igre. Čini se kako su jednostavno kod kuće nastavili s lošim predstavama koje su prikazivali na pripremama u Kini.

Bayern je pored poraza imao još jednu dodatnu brigu nakon što im se već u 21. minuti utakmice ozlijedio veznjak Thiago. Zamijenio ga je Renato Sanches, a Bayernov liječnik tek treba utvrditi težinu ozljede kod Španjolca brazilskog porijekla.

Liverpool u finalu protiv Atletica

U prvom polufinalu Atletico Madrid je pobijedio Napoli s 2:1. Arkadiuszu Miliku je odlični Jan Oblak obranio penal u 34. minuti, ali su Talijani ipak poveli u 56. prekrasnim volej udarcem Josea Callejona.

Međutim, Španjolci do kraja preokrenuli te preko Fernanda Torresa u 72. i Luciana Vietta u 81. minuti stigli do pobjede, a kapetan Diego Godin u 89. dobio crveni karton zbog grubog starta nad igračem Napolija kod aut-linije.

Za treće mjesto će sutra od 17.45 sati igrati Bayern i Napoli, dok je finale na rasporedu od 20.30 sati između Atletica i Liverpoola.

Kopirati
Drag cursor here to close