Prije početka utakmice

VIDEO: Huligani se hvale kako su 'razbijali' Zagreb

Pred suca je dosad dovedeno 12 gostujućih navijača podgoričke Budućnosti koji su uhićeni u nedjelju tijekom nereda na Trgu bana Jelačića. Ukupno je privedeno 57 navijača
Sport / Flash | 26. 03. 2018. u 18:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije početka košarkaške utakmice KK Cedevita i KK Budućnost iz Crne Gore, policajci su morali uporabiti sredstva prisile - raspršivač s nadražujućom tvari, tjelesnu snagu i službenu palicu, pišu 24sata.hr.

Navijači su remetili javni red i mir te su tijekom i nakon postupanja policije bacali 'predmete pogodne za napad' kao što su to razbijene boce, palice, pepeljare, kamenje...

Video postavljen na YouTube prikazuje navijače kako prolaze kroz sam centar Zagreba i pritom razbijajući lokale.

Video: Varvari u Zagrebu

Podsjetimo, u službene prostorije dovedeno je 57 ljudi, od kojih je 12 prepraćeno uz optužni prijedlog na Prekršajni sud u Zagrebu, a za 45 ih je izdan prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz članka 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, to jest, zbog poticanja na mržnju pjesmama, tučnjave i alkoholiziranja.

Video: Policijska akcija privođenja

Od 45 kojima je izdan prekršajni nalog, uz navedene prekršaje, za petero je izdan i prekršajni nalog za prekršaj iz članka 139. Zakona o strancima što znači da kod sebe nisu imali valjanu putnu ispravu.

Na Prekršajni sud u Zagrebu policija je dovela 12 gostujućih navijača uhićenih jučer tijekom nereda na Trgu bana Jelačića, potvrdio nam je glasnogovornik Prekršajnog suda Gabrijel Jurina. Dvojica su državljani Srbije, a ostali Crne Gore. Kako doznajemo, dosad su riješena četiri predmeta.

Jedan od navijača dobio je novčanu kaznu, a trojica uvjetnu zatvorsku kaznu. Konkretno, suci su im izrekli zatvorske kazne od 30 do 90 dana, no neće u zatvor ako u sljedećih godinu dana ne budu kršili zakon. Pretpostavlja se da će tijekom dana ispitati sve dovedene navijače i izreći im kazne, no to će se znati tek sutra ujutro.

Kopirati
Drag cursor here to close