Herr Brazzo

Uli Hoeneß: Hasan će biti uključen u sve razgovore o transferima

Sport / Flash | 31. 07. 2017. u 18:58 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kad se pogledaju imena koja su bila potencijalni kandidati za dužnost sportskog direktora Bayerna, današnje imenovanje Hasana Salihamidžića u Münchenu uistinu je jedno od značajnijih postignuća naših sportaša.

Mark van Bommel (40), Oliver Kahn (48), Philipp Lahm (33) i Max Eberl (43) nisu htjeli, a Miroslav Klose (39), Markus Babbel (44) i Stefan Effenberg (48) nisu mogli preuzeti ovu funkciju, piše Bild, podsjećajući ujedno tko je sve bio u igri.

Uli Hoeneß (65), predsjednik Bayerna, na današnjoj tiskovnoj konferenciji jasno je dao do znanja da popularni Brazzo neće biti samo sportski menadžer koji se pojavljuje na televiziji, nego osoba koja sudjeluje u donošenju odluka iz resora profesionalnog sporta u Bayernu.

"Želim da bude jasno: Neće biti nijednog razgovora o transferima igrača u kojima Hasan Salihamidžić neće sjediti za stolom", kazao je Hoeneß.

Bayernov šef napominje kako su najodgovorniji ljudi u zadnjih nekoliko mjeseci shvatili koliko je važno da na upražnjenu stolicu sportskog direktora sjedne neka pogodna osoba, nakon što je prije godinu dana otišao Matthias Sammer.

"Prije nekoliko tjedana mi je došao Karl-Heinz (Rummenigge) s idejom. Razmišljao sam o tome preko noći i onda mi je kliknulo - Hasan je taj čovjek. On je došao sa 16 godina u Hamburg i uspio se nametnuti. FC Bayern mu je poznat u potpunosti. Ovdje je proživio uspone i padove. Nama treba čovjek koji ima povjerenje igrača i navijača", kazao je Uli Hoeneß.


"Uli i ja smo imali uistinu težak zadatak izbora. Kod nas je kvaliteta presudna. Dovođenjem Hasana Salihamidžića dobivamo čovjeka koji izvrsno poznaje Bayern, a moram kazati da smo doveli bivšeg igrača protiv kojega ne bih rado igrao. Hasan je nezgodan igrač za protivnike, srčan i požrtvovan. On je integrativna figura, lojalan, vrijedan i formiran čovjek. Uostalom, govori pet jezika. Igrajući kod nas i u Italiji izgradio je jedu široku mrežu povjerenja. Imat će kao sportski direktor sve ovlasti, bit će odgovoran za nogomet, za nas je on čovjek od apsolutnoga povjerenja", izjavio je direktor Bayrna, veliki Karl-Heinz Rummenigge (61).

"Brazzo je kamenčić u mozaiku koji nam je nedostajao kako bismo ponovno igrali jednu veliku sezonu", hvalio je dalje Rummenigge Salihamidžića.

"FC Bayern je poseban klub. On mi je značio sve kad sam prije 19 godina potpisao profesionalni ugovor. Oduvijek sam znao da ću se jednom vratiti. Od sada sam 24 sata dnevno, sedam dana tjedno na raspolaganju igračima kluba", kazao je Hasan Salihamidžić nakon imenovanja za sportskog menadžera bavarskog velikana.

Uostalom, nakon završetka profesionalne karijere, podsjeća Bild, Salihamidžić je sa svojom suprugom Esther (sestra bivšeg mu kolege Francisca Copada) i troje djece (Nick, Selina, Lara) ostao živjeti u gradu na Isaru.

"Dobrodošao! Dobro ćemo surađivati i međusobno se poboljšavati", poručio mu je trener Bayerna Carlo Ancelotti (58).

Salihamidžić je potpisao ugovor do 2020. godine, a opseg njegova posla uistinu je impozantan - od stvaranja dobrih veza među igračima, trenerskim stožerom, ali i upravom kluba, pa do predstavljanja kluba u medijima i vođenja računa o radu mlađih generacija Bayerna.

Salihamidžićevi uspjesi s Bayernom: šest puta prvak Njemačke, četiri puta osvajač nacionalnog kupa, pobjednik Champions League (2001.).

Za Bayern je u Bundesligi odigrao 234 utakmice. Nakon četiri sezone u Juventusu i jedne u Wolfsburgu, završio je svoju profesionalnu karijeru 20. rujna 2012. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close