Ukinuta zabrana

UEFA uvažila žalbu Hajduka: Torcida može na utakmicu protiv Brondbyja!

Sport / Flash | 31. 07. 2017. u 14:21 Z.D..

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hajduk će uzvratnu utakmicu trećeg pretkola Europske lige protiv danskog Brondbyja ipak igrati s gledateljima!

Dvoboj na Poljudu započinje u četvrtak u 20:30. U prvoj utakmici u Danskoj nije bilo golova što znači da Hajduk treba pobjedu za prolaz u play-off.

UEFA je prihvatila žalbu Splićana upućenu nakon kazne dobivene za utakmicu s Levskim odigranu u Dugopolju. Kazna je preinačena od strane Disciplinskog tijela UEFA-e, a u obrazloženju stoji:

"Hajduk je kažnjen zbog 'rasističkog ponašanja' na prvoj utakmici 2. pretkola Europske lige u Dugopolju te će za uzvratnu utakmicu 3. pretkola s danskim predstavnikom trebati zatvoriti najmanje 500 sjedećih mjesta, odnosno jedan sektor. Uz to, Klub treba platiti ukupnu novčanu kaznu od 35.000 eura", objavio je Hajduk na svojoj službenoj stranici, javlja Gol.hr.

Za pretpostaviti je da će se Hajduk odlučiti za najbezbolnije rješenje - zatvaranje jugoistočne tribine poljudske ljepotice. Na taj dio stane oko 1.500 gledatelja što je dovoljno da se ispuni zahtjev iz Nyona, a istovremeno neće puno utjecati na cjelokupnu atmosferu koju će stvoriti Torcida.

Neslužbeno saznajemo da je UEFA uz iskazanu milost uputila i zadnje upozorenje Hajduku koje glasi - bilo koji idući incident značit će izbacivanje iz Europe, a valjda ne treba posebno naglašavati koliko bi to pogubno za Hajduk bilo...

Kopirati
Drag cursor here to close